Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Θετικές εκτιμήσεις για 6μηνο από ΑΧΕ

Η αύξηση των καταθέσεων και του τζίρου της Πειραιώς ικανοποίησαν τους αναλυτές, που όμως διατηρούν τις επιφυλάξεις τους λόγω της επιδείνωσης του διεθνούς κλίματος. Τα θετικά και τα αρνητικά των αποτελεσμάτων.

Πειραιώς: Θετικές εκτιμήσεις για 6μηνο από ΑΧΕ
Η αύξηση των καταθέσεων και του κύκλου εργασιών της Πειραιώς στο α΄ εξάμηνο ικανοποίησε τους αναλυτές, οι οποίοι ωστόσο διατηρούν τις επιφυλάξεις τους λόγω της επιδείνωσης του μακροοικονομικού περιβάλλοντος διεθνώς. Μείωση της τιμής-στόχου από Eθνική - P&K.

Πιο αναλυτικά:

Η Εθνική - P&K σε ξεχωριστή έκθεση (1/7) προχωρά σε μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Πειραιώς στα 24,1 ευρώ, από 25,5 ευρώ πριν, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση "overweight".

H νέα τιμή-στόχος συνεπάγεται περιθώριο ανόδου 25%, ενώ η χρηματιστηριακή δηλώνει ότι παραμένει θετική για την τράπεζα.

Ως "σημείο ανησυχίας" αναφέρει την πολιτική σε ό,τι αφορά τις επισφάλειες καθώς και τον χαμηλό λόγο κάλυψης, κυρίως εν όψει μιας ενδεχόμενης επιδείνωσης του μακροοικονομικού περιβάλλοντος, καθώς και την αυξανόμενη έκθεση της Πειραιώς στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η UBS από την πλευρά της αναφέρει πως "έχει γίνει συνήθειο της Πειραιώς" να ανακοινώνει εντυπωσιακά αποτελέσματα, παρά τις συνεχιζόμενες δυσμενείς συνθήκες στην αγορά.

Αναφερόμενη στους στόχους της διοίκησης της τράπεζας για κέρδη 600 εκατ. ευρώ το 2008 και 1,2 δισ. ευρώ το 2010, η UBS σημειώνει ότι "αισθάνεται άνετα" με τον στόχο για το τρέχον έτος, όμως θεωρεί "αρκετά δύσκολο" τον στόχο που έχει τεθεί για το 2010.

Ο διεθνής οίκος τονίζει ότι η Τράπεζα Πειραιώς παραμένει το top pick της στην Ελλάδα, διατηρώντας την τιμή-στόχο των 26 ευρώ ανά μετοχή και τη σύσταση "buy".

Έκπληξη εκφράζει από την πλευρά της η Marfin Analysis για την ισχυρή αύξηση των καταθέσεων στην Τράπεζα Πειραιώς, τονίζοντας πως η τράπεζα ανακοίνωσε ένα ακόμα πολύ ισχυρό τρίμηνο, που θα έχει θετικές συνέπειες στα ερχόμενα τρίμηνα.

Η χρηματιστηριακή πάντως αναφέρει ότι δεδομένων των δύσκολων συνθηκών της αγοράς διατηρεί τις προβλέψεις της τόσο για το τρέχον όσο και για τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα, διατηρεί τη θετική της στάση για τη μετοχή, τη σύσταση "accumulate" και την τιμή στόχο των 21 ευρώ.

Καλά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν και η Alpha Finance. Στα "θετικά" η χρηματιστηριακή περιλαμβάνει τη συνεχιζόμενη αύξηση του κύκλου εργασιών από βασικές δραστηριότητες, λόγω των υψηλότερων καθαρών εσόδων από τόκους και αμοιβές, και την αύξηση των όγκων. Όπως σημειώνει, η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει να αναπτύσσεται με ρυθμό υψηλότερο από αυτόν του ελληνικού συστήματος, με το 40% του δικτύου της να μην έχει "ωριμάσει" ακόμα.

Επίσης, αναφέρει ότι τα έσοδα από χρηματοοικονομικές δραστηριότητες ήταν επίσης αυξημένα, ενώ εκτιμά πως η χρηματοδότηση δεν αποτελεί πρόβλημα και η κεφαλαιακή δυναμική της τράπεζας παραμένει ισχυρή.

Από την άλλη πλευρά, τονίζει η χρηματιστηριακή, τα spreads των assets διευρύνθηκαν οριακά σε τριμηνιαία βάση, όμως οι επιπτώσεις του repricing θα φανούν στα επόμενα τρίμηνα. Επιπλέον, τα spreads των προθεσμιακών καταθέσεων "γύρισαν" αρνητικά, ενώ διαβρώθηκαν και τα spreads των βασικών καταθέσεων. Τέλος, η Alpha Finance χαρακτηρίζει αρνητικό και το ότι τα λειτουργικά κέρδη της Πειραιώς ήταν χαμηλότερα του αναμενομένου.

Χαμηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, στα 27 από 28,2 ευρώ, δίνει η Proton σε έκθεσή της όπου διατηρεί τη σύσταση "outperform", μετά και τα αποτελέσματα εξαμήνου της τράπεζας.

Η χρηματιστηριακή προχωρά σε μικρή μείωση των εκτιμήσεών της, εκτιμώντας ότι τα καθαρά κέρδη της τράπεζας θα διαμορφωθούν στα 614,2 εκατ. ευρώ το 2008, έναντι στόχου της τράπεζας για κέρδη άνω των 600 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, διατηρεί "outperform" καθώς, όπως αναφέρει, διατηρεί την άποψη ότι κερδισμένες θα βγουν οι τράπεζες που θα διαχειριστούν καλύτερα την κρίση, κερδίζοντας έδαφος έναντι των ανταγωνιστών τους.

Νέα, χαμηλότερη τιμή-στόχο στα 26,2 από 28,7 ευρώ δίνει η Beta AXE για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, διατηρώντας τη σύσταση "overweight" μετά τα αποτελέσματα εξαμήνου της τράπεζας.

Η μείωση της τιμής-στόχου της τράπεζας οφείλεται στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στις κεφαλαιαγορές, ενώ η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι η "δίκαιη αξία" της μετοχής είναι κοντά στα 28 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v