Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εurobank: Το σχόλιο της Kappa Sec για τo εξάμηνο

Διατηρεί τη σύσταση underweight για την EFG Eurobank, η Kappa Securities, ενώ αναφορικά με τα αποτελέσματα εξαμήνου τα χαρακτηρίζει ως ”ένα δυνατό σύνολο αποτελεσμάτων, που κινούνται σε ανάλογα επίπεδα με τις εκτιμήσεις της αγοράς”.

Εurobank: Το σχόλιο της Kappa Sec για τo εξάμηνο
Διατηρεί τη σύσταση underweight για την EFG Eurobank η Kappa Securities σε έκθεσή της με ημερομηνία 12 Αυγούστου, ενώ αναφορικά με τα αποτελέσματα εξαμήνου που ανακοίνωσε η Τράπεζα τα χαρακτηρίζει ως ”ένα δυνατό σύνολο αποτελεσμάτων, που κινούνται σε ανάλογα επίπεδα με τις εκτιμήσεις της αγοράς”.

Ειδικότερα, όπως σχολιάζει η Kappa Securities, η EFG Eurobank ανακοίνωσε άλλο ένα ισχυρό τρίμηνο αποτελεσμάτων, που κινήθηκε πάνω από τις προσδοκίες της, αλλά και της αγοράς, επιδεικνύοντας ταυτόχρονα και ποιοτική αύξηση στην κερδοφορία της.

Τα καθαρά κέρδη της EFG Eurobank στο εξάμηνο του τρέχοντος έτους διαμορφώθηκαν στα 129 εκατ. ευρώ, με άνοδο 12% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2002 που είχαν προσεγγίσει τα 120 εκατ. ευρώ, ενώ τα βασικά κέρδη (core earnings) από τόκους, προμήθειες και συναλλαγές αυξήθηκαν κατά 16% στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν κατά 17% στο πρώτο εξάμηνο του έτους, 2% πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών της Kappa και 3% πάνω σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Παράλληλα, η Kappa εκτιμά ότι το περιθώριο από τα καθαρά έσοδα από τόκους διατηρήθηκε σε επίπεδα ανώτερα του 3%, ενώ τα έσοδα από προμήθειες και συναλλαγές αυξήθηκαν κατά 16%, 5% πάνω από τις προβλέψεις της, ως απόρροια των ισχυρών προμηθέων από τη λειτουργία του asset management.

Ως ικανοποιητικές σχολιάζει η Kappa Securities τις εξελίξεις σε όρους κόστους, καθώς σε σταθμισμένη βάση σε σχέση με πέρυσι η αύξηση του συνολικού κόστους ανήλθε σε 6,2%, ενώ η προσπάθεια της διοίκησης της τράπεζας για συγκράτηση των λειτουργικών δαπανών σε μονοψήφιο αριθμό για το τρέχον έτος χαρακτηρίζεται εφικτή.

Τέλος, σε όρους απόδοσης, η μετοχή της EFG Eurobank έχει υποαποδώσει σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη από τα χαμηλά του Μαρτίου, ενώ σε όρους αποτίμησης οι αναλυτές της Kappa επισημαίνουν ότι η μετοχή διαπραγματεύεται με premium της τάξεως του 33% σε σχέση με το μέσο όρό των ευρωπαϊκών retailers και με πολλαπλασιαστή κερδών (P/E) 19,2 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του τρέχοντος έτους.

Επιμέλεια: Γιώργος Σαββάκης

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v