Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Στα 21,4€ η νέα τιμή από Εθνική-Π&Κ

Στα 21,40 ευρώ ανά μετοχή, από 24,80 ευρώ προηγουμένως, μειώνει την τιμή-στόχο για την Eurobank η Εθνική-Π&Κ (31/7), διατηρώντας την σύσταση “overweight”.  Πως σχολιάζει τα αποτελέσματα.

Eurobank: Στα 21,4€ η νέα τιμή από Εθνική-Π&Κ
Στα 21,40 ευρώ ανά μετοχή, από 24,80 ευρώ προηγουμένως, μειώνει την τιμή-στόχο για την Eurobank η Εθνική-Π&Κ, σε έκθεσή της στις 31/7, διατηρώντας την σύσταση “overweight”.

Η χρηματιστηριακή, μετά την αναθεώρηση των στόχων της διοίκησης της τράπεζας, προχωρά σε μείωση της εκτίμησής της για το σύνολο της χρήσης 2008, για την οποία προβλέπει κέρδη 935 εκατ. ευρώ, από 950 εκατ. ευρώ που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση, λόγω του υψηλότερου κόστους και των προβλέψεων για επισφάλειες.

Για το 2009 η πρόβλεψη μειώνεται κατά 6,6%, για τους ίδιους λόγους, υποδηλώνοντας άνοδο των καθαρών κερδών κατά 15% στο σύνολο του 2009, έναντι 7% για την τρέχουσα χρήση.

Οσον αφορά τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, η Εθνική-Π&Κ αναφέρει ότι τα καθαρά κέρδη της τράπεζας κινήθηκαν οριακά χαμηλότερα των προβλέψεών της, ενώ τονίζει ότι τα κέρδη από τις δραστηριότητες της Eurobank στην Ελλάδα ήταν χαμηλότερα, σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Αναφερόμενη στις αναθεωρημένες προβλέψεις της διοίκησης, σημειώνει πως η κίνηση αυτή ήταν αναμενόμενη, ενώ τονίζει πως επιβεβαιώθηκαν οι στόχοι για την Νέα Ευρώπη, υποδηλώνοντας ότι οι δυσμενείς επιπτώσεις θα γίνουν περισσότερο αισθητές στις ελληνικές δραστηριότητες της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v