Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA: Ολοκληρώθηκαν οι πωλήσεις από Julius Baer

Άλλος ένας μεγάλος ξένος άδειασε το προηγούμενο διάστημα επιθετικά τις θέσεις του σε ελληνικές μετοχές, ενώ οι πωλήσεις του συνοδεύτηκαν από νέο γύρο ανοίγματος short θέσεων που πίεσαν τον FTSE/ASE-20.

  • του Χρήστου Κίτσιου
XA: Ολοκληρώθηκαν οι πωλήσεις από Julius Baer
Άλλος ένας μεγάλος ξένος "άδειασε" το προηγούμενο διάστημα επιθετικά τις θέσεις του σε ελληνικές μετοχές, ενώ οι πωλήσεις του συνοδεύτηκαν από νέο γύρο ανοίγματος short θέσεων που πίεσαν τον FTSE/ASE-20.

Μετά τα funds των Centaurus, Carlyle Group, Thornburg Investment, τα funds της Julius Baer πούλησαν το προηγούμενο διάστημα καλάθια ελληνικών μετοχών μηδενίζοντας τις θέσεις τους στις περισσότερες εξ αυτών.

Ο τίτλος που δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα από την αποεπένδυση της Julius Baer από την ελληνική αγορά ήταν αυτός του ΟΤΕ. Το ξένο χαρτοφυλάκιο άδειασε τη θέση του στον τίτλο του Οργανισμού με αποτέλεσμα η τιμή του να υποχωρήσει έως τα 13,14 ευρώ από την περιοχή των 15 με 15,60 ευρώ όπου ήταν διαπραγματεύσιμος ο ΟΤΕ στις αρχές του μήνα.

Οι πωλήσεις συνοδεύτηκαν και από άνοιγμα νέων short θέσεων επί του τίτλου, οι οποίες άρχισαν να κλείνουν από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Στη συνεδρίαση της Δευτέρας η αλλαγή ισορροπιών φάνηκε ανάγλυφα καθώς σε μία συνεδρίαση με πολύ υποτονικούς τζίρους ο ΟΤΕ είχε εντολές αγορών έως και για 500 χιλ. μετοχές.

Η αλλαγή ισοζυγίου πιστοποιήθηκε στις συνεδριάσεις της Τρίτης και της Τετάρτης με την τιμή της μετοχής του ΟΤΕ να φτάνει έως τα 13,86 ευρώ.

Τα funds της Julius Baer άδειασαν επιθετικά και τις θέσεις τους σε δύο - τρεις τίτλους μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του λιανεμπορίου και των υπηρεσιών υγείας.

Σε έναν εξ αυτών μέρος της προσφοράς απορροφήθηκε με τη μορφή πακέτου ύψους 570 χιλ. μετοχών το οποίο αγοράστηκε από τον βασικό μέτοχο της εισηγμένης, ενώ στην έτερη από το εν ενεργεία buy back.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v