Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Πού αποδίδει το ύψος των κερδών η kappa Sec

Διατηρεί τη σύσταση neutral και τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του 2003 στα 218 εκατ. ευρώ η Kappa Securities, σε έκθεσή της για την Alpha Bank με ημερομηνία 11 Αυγούστου, αποτυπώνοντας στον τίτλο τα ισχυρά αποτελέσματα της τράπεζας.

Alpha: Πού αποδίδει το ύψος των κερδών η kappa Sec
Διατηρεί τη σύσταση neutral για την Alpha Bank η Kappa Securuties σε έκθεσή της για την τράπεζα, με ημερομηνία 11 Αυγούστου, στην οποία σχολιάζει τα αποτελέσματα εξαμήνου.

Ειδικότερα, όπως σχολιάζει η Kappa Securities, η Alpha Bank ανακοίνωσε άλλο ένα ισχυρό τρίμηνο αποτελεσμάτων, που ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των αναλυτών, ήταν ωστόσο ελαφρώς χαμηλότερα των εκτιμήσεων της χρηματιστηριακής, όσον αφορά στα καθαρά κέρδη.

Τα καθαρά κέρδη της Alpha Bank αυξήθηκαν στα 118 εκατ. ευρώ, με άνοδο 62% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2002, ενώ η Kappa Securities εκτιμούσε ότι θα διαμορφωνόταν στα 126 εκατ. ευρώ.

Η Kappa Securities αποδίδει τα χαμηλότερα των εκτιμήσεών της καθαρά κέρδη της τράπεζας στη ”συντηρητική αντιμετώπιση” (conservative treatment) των κερδών από την Alpha Επενδύσεων, καθώς, όπως επισημαίνει, δεν συμπεριλήφθηκαν πλήρως τα έσοδα των συναλλαγών από την αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου της Alpha Επενδύσεων.

Παράλληλα, η ελληνική χρηματιστηριακή εκτιμά ότι το περιθώριο από τα καθαρά έσοδα από τόκους θα υπερβεί το 3% στη διάρκεια του 2003, κυρίως λόγω της έλλειψης ανταγωνιστικών πιέσεων.

Εξάλλου, αισιόδοξες σχολιάζει η Kappa Securuties τις εκτιμήσεις της διοίκησης της τράπεζας για συγκράτηση των λειτουργικών δαπανών στα επόμενα χρόνια.

Παράλληλα, θεωρεί ότι η ”συντηρητική μεταχείριση” των κερδών της Alpha Investments στο πρώτο εξάμηνο υποδηλώνει, σύμφωνα με την Kappa, ότι η τράπεζα δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα στο να επιτύχει τους στόχους της για τα κέρδη από τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές στο 2003, που ανέρχονται στα 86 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v