Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς είδε η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ το εξάμηνο της Γρ. Σαράντης

Στην αλλαγή της δομής του κόστους με προμήθειες από χώρες χαμηλού κόστους αποδίδει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ τη βελτίωση των περιθωρίων κέρδους που παρουσίασε η Γρ. Σαράντης στο εξάμηνο, ενώ προσθέτει πως τα αυξημένα δικαιώματα μειοψηφίας υποδηλώνουν αυξημένη κερδοφορία της κοινοπραξίας με την Estee Lauder.

Πώς είδε η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ το εξάμηνο της Γρ. Σαράντης
Στην αλλαγή της δομής του κόστους με προμήθειες από χώρες χαμηλού κόστους, όπως η Κίνα, οφείλεται, σύμφωνα με την Π&Κ Χρηματιστηριακή, η βελτίωση των περιθωρίων κέρδους που παρουσίασε η Σαράντης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2003.

Επιπλέον, όπως αναφέρει η Π&Κ στη σημερινή της καθημερινή ενημέρωση, τα αυξημένα δικαιώματα μειοψηφίας (ανήλθαν στα 3,5 εκατ. ευρώ σε σχέση με 1,5 εκατ. ευρώ του πρώτου εξαμήνου του 2002) υποδηλώνουν αυξημένη κερδοφορία της κοινοπραξία με την Estee Lauder.

Παράλληλα, η Π&Κ σημειώνει ότι οι πωλήσεις του ομίλου στο εξάμηνο ενισχύθηκαν κατά 1,8%, διαμορφούμενες στα 108,2 εκατ. ευρώ, ενώ η πρόβλεψη της διοίκησης για το σύνολο του έτους κάνουν λόγο για αύξηση των πωλήσεων κατά 6,7%.

Σε ό,τι αφορά τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας του ομίλου της Σαράντης, κατέγραψαν άνοδο 15% και ανήλθαν στα 7,4 εκατ. ευρώ, ενώ οι εκτιμήσεις της διοίκησης για το σύνολο του έτους προβλέπουν αύξηση 7,9%.

Τέλος, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η διοίκηση της εταιρίας επισήμανε την πορεία της κοινοπραξίας με την Estee Lauder, η οποία δραστηριοποιείται σε Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία, ενώ επανέλαβε τις προβλέψεις της για τα ετήσια αποτελέσματα σε επίπεδο εσόδων και κερδών προ φόρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v