Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική Π&Κ: Τι εκτιμά για ΜΥΤΙΛ-ΜΕΤΚΑ στο εξάμηνο

Μείωση 73,5% και αύξηση 5,7% αντίστοιχα για τα καθαρά κέρδη της Μυτιληναίος και της ΜΕΤΚΑ στο α' εξάμηνο του 2008 αναμένει σύμφωνα με έκθεσή της (28/7) η Εθνική Π&Κ, όπου διατηρεί τις συστάσεις και τις τιμές-στόχους.

Εθνική Π&Κ: Τι εκτιμά για ΜΥΤΙΛ-ΜΕΤΚΑ στο εξάμηνο
Μείωση 73,5% και αύξηση 5,7% αντίστοιχα για τα καθαρά κέρδη της Μυτιληναίος και της ΜΕΤΚΑ στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης αναμένει σύμφωνα με έκθεσή της (28/7) η Εθνική Π&Κ, όπου διατηρεί τις συστάσεις και τις τιμές-στόχους.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η Μυτιληναίος στο πρώτο εξάμηνο του έτους θα εμφανίσει καθαρά κέρδη της τάξης των 12,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή μειωμένα κατά 73,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρήσης. Όσον αφορά στις πωλήσεις του ομίλου προβλέπει ότι θα ανέλθουν στα 483 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 4,8%, ενώ τα EBITDA θα υποχωρήσουν κατά 40,5%, στα 58 εκατ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση “overweight” και την τιμή-στόχο των 12,2 ευρώ για την μετοχή της Μυτιληναίος.

Όσον αφορά στην ΜΕΤΚΑ, η Εθνική Π&Κ εκτιμά ότι στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους η εταιρία θα αυξήσει τα καθαρά κέρδη της κατά 5,7%, στα 23,8 εκατ. ευρώ, τα EBITDA κατά 14,2%, στα 38,9 εκατ. ευρώ και τις πωλήσεις της κατά 34,7%, στα 197,9 εκατ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί και για την μετοχή της ΜΕΤΚΑ τη σύσταση “overweight” και την τιμή στόχο των 17,3 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v