Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική: Η μεταβλητότητα θα διατηρηθεί στο ΧΑ

Η αυξημένη μεταβλητότητα θα διατηρηθεί στο Χ.Α. εκτιμά η Εμπορική σε τεχνική ανάλυση με ημερομηνία 25 Ιουλίου, τονίζοντας ότι η αγορά το περασμένο πενθήμερο εμφάνισε διπλή όψη.

Εμπορική: Η μεταβλητότητα θα διατηρηθεί στο ΧΑ
Η αυξημένη μεταβλητότητα θα διατηρηθεί στο Χ.Α. εκτιμά η Εμπορική Τράπεζα σε τεχνική ανάλυση με ημερομηνία 25 Ιουλίου, τονίζοντας ότι η αγορά το περασμένο πενθήμερο εμφάνισε διπλή όψη.

Αρχικά κινήθηκε έντονα ανοδικά, σημειώνοντας υψηλότερη τιμή στις 3.525 μονάδες, διανύοντας συνολικά απόσταση 425 μ. από τις 3.100 μ. ( χαμηλό έτους), στη διάρκεια επτά μόλις συνεδριάσεων.

Θεωρούμε ότι επαληθεύτηκαν οι θετικές αποκλίσεις των τεχνικών δεικτών στη διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής ξεκίνησε ρευστοποίηση βραχυχρόνιων κερδών (βοήθησε και η υποχώρηση στη Wall Street), η οποία μάλλον δεν αιφνιδίασε, δεδομένου της πρόσφατης βίαιης ανοδικής κίνησης αρκετών δεικτοβαρών μετοχών.

Εκτιμούμε ότι διατηρούνται αυξημένες οι πιθανότητες προσέγγισης των 3.600 - 3.640 μονάδων στο κοντινό μέλλον, αν στο μεσοδιάστημα προηγηθεί βραχύβια πτωτική κίνηση, με την προϋπόθεση ότι η υποχώρηση -που βρίσκεται σε εξέλιξη- θα συνοδευτεί από χαμηλούς όγκους συναλλαγών.

Θεωρούμε ότι η αυξημένη μεταβλητότητα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της αγοράς και για την εβδομάδα που έρχεται, επισημαίνει η Εμπορική

Η πρώτη αξιόπιστη ζώνη στήριξης στη περιοχή των 3.385 μονάδων, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί παλινδρόμηση ακόμη και μέχρι τις 3.190 μονάδες.

Αντιστάσεις ορίζονται στις 3.585 - 3.650 - 3.685 - 3.745 μονάδες, ενώ στηρίξεις στις 3.425 - 3.382 -3.330 -3.190 - 3.100 μονάδες.

Αναφορικά με τους βραχυχρόνιους τεχνικούς δείκτες, ο Macd διατηρεί το σήμα εισόδου, αλλά έχει απομακρυνθεί αρκετά από τον κινητό του μέσο όρο, γεγονός που συνηγορεί σε βραχύβια υποχώρηση.

Ο Momentum (12 ημερών) και ο RSI (14 ημερών) κινούνται πλέον σε ουδέτερες ζώνες τιμών, αλλά με ανοδική τροχιά. Άλλοι ταλαντωτές, που θεωρούνται ιδιαίτερα γρήγοροι, προσέγγισαν υπεραγορασμένες περιοχές όταν ο Γ.Δ. άγγιξε τις 3.500 μονάδες. Σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα η τεχνική εικόνα παραμένει αρνητική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v