Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΦΡΙΓΟ:Άνοδο 2,6% στα κέρδη Q2 βλέπει η Εθνική-Π&Κ

Άνοδο της τάξης του 2,6% εκτιμά η Εθνική - Π&Κ ότι θα εμφανίζουν στο β΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης τα καθαρά κέρδη της Frigoglass, διαμορφούμενα στα 22,5 εκατ. ευρώ.

ΦΡΙΓΟ:Άνοδο 2,6% στα κέρδη Q2 βλέπει η Εθνική-Π&Κ
Άνοδο της τάξης του 2,6% εκτιμά η Εθνική - Π&Κ ότι θα εμφανίζουν στο β΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης τα καθαρά κέρδη της Frigoglass, διαμορφούμενα στα 22,5 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένει ενίσχυση του κύκλου εργασιών κατά 12,3% στα 175,9 εκατ. ευρώ και των EBITDA κατά 7,6% στα 41,4 εκατ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή προβλέπει αμετάβλητες τις πωλήσεις από τις δραστηριότητες ψύξης, εξαιρουμένης της SFA, στα 140,1 εκατ. ευρώ για το β΄ τρίμηνο, ενώ αναμένει ότι θα διαμορφωθούν στα 267 εκατ. ευρώ για το α΄ εξάμηνο. Περιλαμβανομένης της SFA, εκτιμά ότι ο κύκλος εργασιών στην εν λόγω δραστηριότητα θα διαμορφωθεί στα 298,4 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο, αυξημένος κατά 14,9%.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρίας, στο επίκεντρο της προσοχής θα βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για τις τιμές τον Νοέμβριο και οι αναμενόμενες παραγγελίες από εταιρίες εμφιάλωσης και ζυθοποιίες, στα μέτρα για την αντιμετώπιση του υψηλότερου κόστους των πρώτων υλών και στα σχέδια στρατηγικής επέκτασης για το υπόλοιπο της τρέχουσας χρήσης και τα σχέδια για άνοιγμα στην αμερικανική αγορά, αναφέρει η Εθνική - Π&Κ.

Σε γενικές γραμμές, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως τα αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν θα ευθυγραμμίζονται με τις προσδοκίες, παρά τις πιέσεις στα κόστη και το δυσμενές κλίμα στον τομέα των εμπορευμάτων.

Διατηρεί τη σύσταση "equalweight" και σημειώνει πως θα προχωρήσει σε αλλαγές στις εκτιμήσεις της και στην τιμή-στόχο των 20,5 ευρώ ανά μετοχή, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Frigoglass και τα στοιχεία που θα δώσει η διοίκηση της εταιρίας σχετικά με το outlook για τα περιθώρια και την ανάπτυξη του β΄ εξαμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v