Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση του Euro2day για το εξάμηνο της Τιτάν

Στα €110,6 εκ. θα ανέλθουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη του Τιτάνα στο εξάμηνο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 6 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day και του Thomson Financial.

Δημοσκόπηση του Euro2day για το εξάμηνο της Τιτάν
Στα 110,6 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη του Τιτάνα στο α΄ εξάμηνο, σημειώνοντας πτώση 11%, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 6 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day και του Thomson Financial.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Citigroup, Eurobank Sec., Εuroxx, Marfin Analysis, Piraeus Sec. και Proton Bank.

Το εύρος των εκτιμήσεων κυμαίνεται μεταξύ 113 εκατ. και 124,6 εκατ. ευρώ, με τους αναλυτές να τονίζουν τις αδύναμες δραστηριότητες σε Ελλάδα και ΗΠΑ, αλλά και τα αυξημένα κόστη πετρελαίου και πρώτων υλών.

Ο κ. Φ. Τάγαρης της Euroxx προβλέπει αδύναμα αποτελέσματα κυρίως λόγω των προβλημάτων στην αγορά των ΗΠΑ, αλλά και των υψηλών δαπανών για ενέργεια και πρώτες ύλες.

Ωστόσο, προέβλεψε αύξηση στον κύκλο εργασιών λόγω των εξαγορών σε Αίγυπτο και Τουρκία.

Ο κ. Κ. Ζούζουλας της Marfin Analysis εκτίμησε πως τα περιθώρια στο β΄ τρίμηνο θα συνεχίσουν να υποχωρούν σε ετήσια βάση, λόγω της πτώσης των πωλήσεων στις ΗΠΑ, της επιβράδυνσης στην Ελλάδα καθώς και του σημαντικά υψηλότερου κόστους από τις τιμές των καυσίμων, του ηλεκτρισμού και της παραγωγής. Από την άλλη πλευρά, τόνισε ο ίδιος, η Τιτάν αναμένεται να επωφεληθεί από τη χαμηλότερη φορολογία, η οποία αναμένεται να συνεισφέρει σημαντικά στην κερδοφορία της.

Τα EBITDA του α΄ εξαμήνου αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 11,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, στα 195,6 εκατ. ευρώ, με το εύρος των εκτιμήσεων να κυμαίνεται από 187 εκατ. ευρώ έως 210 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Π. Βουτυράκη της Piraes Securities, τα EBITDA θα είναι χαμηλότερα λόγω της πτώσης των όγκων σε Ελλάδα και ΗΠΑ καθώς και του υψηλότερου κόστους ενέργειας, ενώ τα καθαρά κέρδη θα υποχωρήσουν ακόμα και αν υπάρξει κάποια στήριξη από τη χαμηλότερη φορολογία, δεδομένης της μικρότερης συνεισφοράς στην κερδοφορία από τις δραστηριότητες της Τιτάν στις ΗΠΑ. Ο ίδιος εκτίμησε πως η αδυναμία στις δραστηριότητες σε Ελλάδα και ΗΠΑ θα αντισταθμιστεί από την ισχυροποίησή τους σε Τουρκία και Αίγυπτο.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Τιτάν για το εξάμηνο αναμένεται να μην εμφανίσει αξιόλογη μεταβολή. Οι αναλυτές αναμένουν κύκλο εργασιών ύψους 757,8 εκατ. ευρώ, με το εύρος των εκτιμήσεων να κυμαίνεται από 745 εκατ. ευρώ έως 761,1 εκατ. ευρώ.

Όπως επισήμανε ο κ. Ταγάρης, «η Τιτάν είναι μία από τις καλύτερες μακροπρόθεσμες επενδυτικές ιδέες στην ελληνική αγορά, λόγω της επέκτασής της σε ταχέως αναπτυσσόμενες αναδυόμενες αγορές (όπως της Αλβανίας και της Τουρκίας), της αναβάθμισης των εγκαταστάσεών της σε Βουλγαρία και Αίγυπτο και των εξαιρετικών επιδόσεών της όσον αφορά σε εξαγορές που προσθέτουν αξία».

Για το β΄ τρίμηνο οι αναλυτές αναμένουν ότι τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη, τα EBITDA και ο κύκλος εργασιών θα διαμορφωθούν στα 68,1 εκατ., στα 119,4 εκατ. και στα 417,8 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι τα αποτελέσματα της Τιτάν για το α΄ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης θα ανακοινωθούν στις 31 Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v