Οι εκτιμήσεις της Π&Κ ΑΧΕ για το Γερμανό

Τις εκτιμήσεις της για τους λόγους που ωθούν τον κ. Π. Γερμανό να διαθέσει το 8,05% της φερώνυμης εταιρίας διατυπώνει στο ημερήσιο report (07/08/03) η Π&Κ Χρηματιστηριακή, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τους θετικούς καταλύτες για περαιτέρω άνοδο της τιμής της μετοχής.

Οι εκτιμήσεις της Π&Κ ΑΧΕ για το Γερμανό
Τις εκτιμήσεις της για τους λόγους που ωθούν τον πρόεδρο και βασικό μέτοχο, Π. Γερμανό, να διαθέσει το 8,05% της φερώνυμης εταιρίας διατυπώνει στο ημερήσιο report (07 Αυγούστου 2003) η Π&Κ Χρηματιστηριακή, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τους θετικούς καταλύτες για περαιτέρω άνοδο της τιμής της μετοχής

Η χρηματιστηριακή διατηρεί την πρόταση για ”υπεραπόδοση” με τρέχουσα τιμή–στόχο τα 15,4 ευρώ, τιμή η οποία όπως επισημαίνει είναι υπό ανοδική αναπροσαρμογή.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει η Π&Κ στο ημερήσιο report, η πρόθεση του κ. Γερμανού (η συμμετοχή του οποίου ανέρχεται στο 51,5%) για τη μεταβίβαση του 8,05% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας αφορά σε εσωτερική μεταβίβαση ποσοστών με στόχο την αύξηση της διασποράς των μετοχών (τρέχον επίπεδο σε 48%), χωρίς επίπτωση στην τιμή της μετοχής.

Εξάλλου, όπως συμπληρώνει η Π&Κ, η κίνηση απαιτούσε προαναγελία συναλλαγών και ενδοχρηματιστηριακή εκτέλεση, καθώς το αρχικό ποσοστό του κ. Π. Γερμανού ξεπερνούσε το 50% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.

Επιπρόσθετα, η Π&Κ εκτιμά πως παρά το γεγονός ότι η μετοχή της Γερμανός έχει καταγράψει υπεραπόδοση κατά 16,6% σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη από την αρχή του χρόνου, θετικοί καταλύτες παραμένουν εν ισχύ για περαιτέρω άνοδο της τιμής.

Η εν λόγω εκτίμηση της χρηματιστηριακής αποδίδεται αφενός στο γεγονός πως ύστερα από την πρόσφατη συνεργασία με τη Vodafone η Γερμανός εξυπηρετεί όλες τις κύριες εταιρίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας και αφετέρου στην πιθανή εξαγορά αλυσίδας λιανικής αντίστοιχων προϊόντων στην Πολωνία, η οποία θα ενισχύσει την παρουσία της ελληνικής εταιρίας στην Ανατολική Ευρώπη.

Η Π&Κ καταλήγει πως διατηρεί την πρόταση για ”υπεραπόδοση”, ενώ έχει θέσει την τρέχουσα τιμή-στόχο των 15,4 ευρώ υπό ανοδική αναπροσαρμογή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v