Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Δημιουργεί νέα προϊόντα και δείκτες

Την εμφάνιση νέων προϊόντων στην αγορά του ΧΑ, τη δημιουργία νέων δεικτών και την τροποποίηση βασικών κανόνων υπαρχόντων δεικτών τόνισε η διοίκηση της ΕΧΑΕ κατά την παρουσίαση στον ΣΜΕΧΑ.

ΕΧΑΕ: Δημιουργεί νέα προϊόντα και δείκτες
Την εμφάνισηνέων προϊόντων στην αγορά του Χ.Α., τη δημιουργία νέων δεικτών και την τροποποίηση βασικών κανόνων υπαρχόντων δεικτών τόνισε η διοίκηση της ΕΧΑΕ κατά την παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στον ΣΜΕΧΑ με αφορμή τη MifID.

Ειδικότερα, αναφέθρηκε στη δημιουργία δείκτη FTSE/XA Liquid Mid Ιndex, δείκτη μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης όπως επίσης και στη δημιουργία δείκτη εναλλακτικής αγοράς.

Αναφορικά με τα νέα προϊόντα, σχεδιάζει την εισαγωγή και διαπραγμάτευση στην αγορά έως τα τέλη του 2008 σύνθετων χρηματοοικονομικών προϊόντων (structured products). 

Σε ό,τι αφορά τα ETFs, στοχεύει στην εισαγωγή και διαπραγμάτευση ETFs στο Χ.Α. τα οποία είναι ήδη εισηγμένα σε ευρωπαϊκές χώρες.

Για τις νέες υπηρεσίες η διοίκηση της ΕΧΑΕ ανέφερε τον διαχωρισμό υπηρεσιών clearing, settlement & registry, τις νέες εφαρμογές υπηρεσιών χρηματιστηριακής πληροφόρησης αλλά και τις νέες εφαρμογές υπηρεσίες e - διαπραγμάτευσης.

Η παρουσίαση αφορούσε στην ΕΧΑΕ στην εποχή της MiFID και η ατζέντα περιελάμβανε μεταξύ άλλων τις αλλαγές στον κανονισμό του Χ.Α. και τις τροποποιήσεις στην αγορά και στο σύστημα ΟΑΣΗΣ.

Περιελάμβανε επίσης τα νέα προϊόντα του ομίλου της ΕΧΑΕ, τις υπηρεσίες ΣΑΤ, το τεχνολογικό περιβάλλον διασύνδεσης, τις νέες υπηρεσίες του ομίλου ΕΧΑΕ αλλά και τις προσκλήσεις στο post trading περιβάλλον.

* Η παρουσίαση της ΕΧΑΕ στον ΣΜΕΧΑ και όλες οι αλλαγές δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v