Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ICAP Group αναγνωρίστηκε από την ΤτΕ ως ΕΟΠΑ

Η ICAP Group αναγνωρίστηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος ως Εξωτερικός Οργανισμός Πιστοληπτικών Αξιολογήσεων (ΕΟΠΑ) στα πλαίσια εφαρμογής του Νέου Κανονιστικού Πλαισίου.

Η ICAP Group αναγνωρίστηκε από την ΤτΕ ως ΕΟΠΑ
Η ICAP Group αναγνωρίστηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος ως Εξωτερικός Οργανισμός Πιστοληπτικών Αξιολογήσεων (ΕΟΠΑ) στα πλαίσια εφαρμογής του Νέου Κανονιστικού Πλαισίου για τον Υπολογισμό των Κεφαλαιακών Απαιτήσεων των Χρηματοπιστωτικών εταιρειών.

Η ICAP Group είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία η οποία αναγνωρίζεται ως Ε.Ο.Π.Α.

Η Τράπεζα της Ελλάδος μετά από την εκτεταμένη εξέταση των μεθοδολογιών και των διαδικασιών που ακολουθεί η ICAP Group αναγνώρισε τις πιστοληπτικές αξιολογήσεις της ICAP ως αντικειμενικές και αξιόπιστες, γεγονός που πιστοποιεί και την εγκυρότητα της ICAP DataBank.

Το ICAP Credit Rating αποτελεί από το 1992 καθοριστικό κριτήριο στην διαδικασία λήψης αποφάσεων των Ελληνικών και ξένων Χρηματοπιστωτικών Οργανισμών αλλά και των επιχειρήσεων έναντι του πιστωτικού τους κινδύνου.

Η αναγνώριση αυτή είναι σε άμεση ισχύ.

Ο κος Νικήτας Κωνσταντέλλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ICAP, μεταξύ άλλων τόνισε:

‘’Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και υπερήφανοι που η ICAP Group είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα και μια από τις πολύ λίγες στην Ευρώπη που πιστοποιείται ως Ε.Ο.Π.Α. Η πολύχρονη εμπιστοσύνη της αγοράς στις πιστοληπτικές διαβαθμίσεις της ICAP επιστεγάζεται πλέον και από την Τράπεζα της Ελλάδος, εποπτικού φορέα του Ελληνικού Τραπεζικού συστήματος, η οποία αναγνώρισε την ICAP ως αξιόπιστο συνεργάτη των Τραπεζών για την εφαρμογή της Τυποποιημένης Προσέγγισης του πλαισίου της ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΙΙ.

Η σημαντική αυτή αναγνώριση καθιερώνει διεθνώς τις πιστοληπτικές αξιολογήσεις της ICAP ως αναπόσπαστο κομμάτι για την εφαρμογή των προϋποθέσεων του Πυλώνα Ι του νέου πλαισίου τη ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΙΙ από τους Τραπεζικούς Οργανισμούς’’.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v