Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Σύσταση ”Buy” από Artion ΑΧΕΠΕΥ

”Αγορά” (buy) συνιστά για τη μετοχή του Ομίλου Μυτιληναίος η Artion Securities θεωρώντας ως δίκαιη αποτίμηση για τη μετοχή τα 6,38 ευρώ. Η χρηματιστηριακή σχολιάζει την επικείμενη ενοποίηση της ΕΛΒΟ στον ισολογισμό του 2003, ενώ εκτιμά ως θετικές τις προοπτικές των επόμενων ετών.

Μυτιληναίος: Σύσταση ”Buy” από Artion ΑΧΕΠΕΥ
Τη σύσταση ”αγορά” (buy) περιέχει έκθεση της Artion Securities για τη μετοχή του ομίλου Μυτιληναίος (συμπεριλαμβανομένης και της ΕΛΒΟ, όπως αναφέρεται), ενώ με βάση το συνδυασμό δύο μεθόδων αποτίμησης ως δίκαιη αποτίμηση αναφέρονται τα 6,38 ευρώ.

Η χρηματιστηριακή, στην έκθεσή της με ημερομηνία 30 Ιουλίου, σχολιάζει την αναμενόμενη ενοποίηση της ΕΛΒΟ στον ισολογισμό του 2003 από τον όμιλο Μυτιληναίου, κάτι που εκτιμά ότι θα εκτοξεύσει τα έσοδα του ομίλου. Η Μυτιληναίος αναφέρει η ανάλυση έχει το 45% της ΕΛΒΟ, ενώ υπάρχει option για την ανάληψη επιπλέον ποσοστού 17%.

Ο όμιλος, αναφέρεται στην ανάλυση, σκοπεύει να συμμετέχει σε αμυντικά προγράμματα ύψους 1,76 δισ. ευρώ μέσω των δύο θυγατρικών του, ΜΕΤΚΑ και ΕΛΒΟ. Τα projects αυτά αναμένεται να ολοκληρωθούν μετά το 2005, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρχει επιχειρηματική δραστηριότητα στην συγκεκριμένη αγορά για τα επόμενα 4-5 χρόνια.

Παράλληλα, στην ανάλυση γίνεται λόγος για υπολογίσιμο ”πολιτικό ρίσκο” που αφορά κυρίως τα προγράμματα δράσης στους τομείς της ενέργειας και της άμυνας. Ο υψηλός βαθμός εξάρτησης από παρόμοια κρατικά projects, τονίζει η Artion, ”καθρεπτίζει αδυναμία”.

Η Μυτιληναίος, αναφέρει η Artion, περιμένει να ενδυναμώσει τα αποτελέσματά της από τις επενδύσεις τόσο σε άμυνα και ενέργεια, όσο και σε μεταλλουργικές δραστηριότητες, δεδομένης και της αντιστροφής του οικονομικού κλίματος, η οποία αναμένεται από το τέλος του 2003 και εξής.



Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της εταιρίας, προσδιορίζεται στο 1,17 δισ. ευρώ.

Για το έτος 2003, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι το περιθώριο αύξησης για κέρδη προ φόρων του ομίλου (συμπεριλαμβανομένης της ΕΛΒΟ) θα διαμορφωθεί στο 8%, στο 9,8% το 2004, στο 10,2% το 2005 και στο 10% το 2006. Να σημειωθεί ότι το 2002 το margin για τα κέρδη προ φόρων είχε διαμορφωθεί στο 6,8%.

Το P/E εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 9,5 το 2003, στο 7,1 το 2004, και στο 6,7 γιατα έτη 2005 και 2006.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v