Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΣ του ΧΑ: Άρση επιτήρησης για ΠΑΡΝ, ΤΕΚΔΟ, ΑΤΤΙΚ

Την άρση επιτήρησης για τις μετοχές των Αττικάτ, Παρνασσός και Τεχνικές Εκδόσεις αποφάσισε μεταξύ άλλων το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

ΔΣ του ΧΑ: Άρση επιτήρησης για ΠΑΡΝ, ΤΕΚΔΟ, ΑΤΤΙΚ
Την άρση επιτήρησης για τις μετοχές των εταιριών Αττικάτ, Παρνασσός και Τεχνικές Εκδόσεις αποφάσισε μεταξύ άλλων το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

Ειδικότερα, το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση:

• Των 96.129.491 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ΣΙΔΕΝΟΡ Α.Ε., οι οποίες προέκυψαν από μετατροπή ισάριθμων κοινών ανώνυμων μετοχών της. Ως ημερομηνία παύσης διαπραγμάτευσης του συνόλου των 96.129.491 υφιστάμενων κοινών ανώνυμων μετοχών της εταιρίας -προκειμένου να μετατραπούν σε ισάριθμες κοινές ονομαστικές μετοχές- ορίστηκε η 16η Ιουλίου 2008 και ως ημερομηνία επαναδιαπραγμάτευσης των μετοχών που προκύπτουν από τη μετατροπή ορίστηκε η 23η Ιουλίου 2008.

• Των 38.857.831 δικαιωμάτων προτίμησης επί των μετοχών της εταιρίας FORTHNET Α.Ε., που θα προκύψουν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων της εταιρίας, σε αναλογία 3 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές για κάθε 1 παλαιά, σε τιμή διάθεσης 2,57 ευρώ ανά μετοχή. Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης στην εν λόγω αύξηση ορίζεται η 14η Ιουλίου 2008. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από τη 18η Ιουλίου 2008 έως και την 1η Αυγούστου 2008, ενώ το διάστημα διαπραγμάτευσης του δικαιώματος στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. ορίζεται από τη 18η Ιουλίου 2008 έως και την 28η Ιουλίου 2008.

• Των 9.079.553 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ΙΑΣΩ Α.Ε., που προέκυψαν από τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,53064 ευρώ σε 0,44 (split μετοχών), με διανομή δωρεάν μετοχών στους μετόχους της εταιρίας, με αναλογία 20,6 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές για κάθε 100 παλαιές κοινές ονομαστικές μετοχές. Δικαιούχοι των νέων δωρεάν μετοχών θα είναι οι εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο της εταιρίας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. της 15ης Ιουλίου 2008. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 23η Ιουλίου 2008. Επίσης, το διοικητικό συμβούλιο ενημερώθηκε για την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας από 0,53 ευρώ σε 0,53064, που προηγήθηκε του split.

• Των 3.543.603 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ A.E. που προέκυψαν από επανεπένδυση μερίσματος χρήσης 2007. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 17η Ιουλίου 2008.

• Των 2.719.595 δικαιωμάτων προτίμησης επί των μετοχών της εταιρίας ΟΜΙΛΟΣ ΙΝΤΕΑΛ ΑΒΕΕΔΕΣ, που θα προκύψουν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων της εταιρίας, κατόχων κοινών και προνομιούχων ονομαστικών μετοχών, σε αναλογία 4 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές για κάθε 1 παλαιά κοινή ή προνομιούχο ονομαστική μετοχή, σε τιμή διάθεσης 1,44 ευρώ ανά μετοχή. Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης στην εν λόγω αύξηση ορίζεται η 16η Ιουλίου 2008. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από την 22α Ιουλίου 2008 έως και την 22α Αυγούστου 2008, ενώ το διάστημα διαπραγμάτευσης του δικαιώματος στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. ορίζεται από την 22α Ιουλίου 2008 έως και τη 18η Αυγούστου 2008.

• Των 60 νέων (ΚΟ) μετοχών της MARFIN ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε., που προέκυψαν από μετατροπή ισάριθμων ομολογιών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 17η Ιουλίου 2008.

Επίσης, το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε την άρση της επιτήρησης των μετοχών των εταιριών:

• ΑΤΤΙΚΑΤ ΑΤΕ και
• ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΒΕΤΤΕ
δεδομένου έχουν αρθεί οι λόγοι υπαγωγής τους σε καθεστώς επιτήρησης, καθώς και της 
• ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. εφόσον η εταιρία πληροί πλέον τις σχετικές προϋποθέσεις που προβλέπει ο κανονισμός του Χ.Α.

Η μεταφορά των μετοχών των ανωτέρω εταιριών στην κατηγορία μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης θα ισχύσει από τη συνεδρίαση της 11ης Ιουλίου 2008.

Επιπρόσθετα, το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε την ανανέωση της ιδιότητας του ειδικού διαπραγματευτή επί των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας ΑΛΟΥΜΥΛ - ΜΥΛΩΝΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. από την εταιρία-μέλος του Χ.Α. ΒΕΤΑ ΧΑΕΠΕΥ.

Επιπλέον, το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενημερώθηκε για:

• Την αλλαγή επωνυμίας της εταιρίας ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ ΕΜΠΟΡΙΟ - ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ -  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ σε ΒΑΛΚΑΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, με τον διακριτικό τίτλο ΒΑΛΚΑΝ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε., η οποία θα ισχύει από τη 15η Ιουλίου 2008.

• Τη σύνταξη πληροφοριακού σημειώματος της εταιρίας ΑΛΦΑ-ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. σχετικά με την εξαγορά της μη εισηγμένης PLUS HELLAS ΕΠΕ & ΣΙΑ Ε.Ε.

• Την αλλαγή της επωνυμίας της εταιρίας ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΟΣ Α.Ε. σε ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, η οποία θα ισχύει από τη 16η Ιουλίου 2008.

• Τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ από 1,50 ευρώ σε 0,65 ανά μετοχή. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των υφιστάμενων μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία ορίστηκε η 16η Ιουλίου 2008.

Τέλος, γνωστοποιήθηκε στο διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών:

• Η παραίτηση της εταιρίας-μέλους της αγοράς παραγώγων του Χ.Α. EUROBANK EFG ΧΑΕΠΕΥ από την ιδιότητα του ειδικού διαπραγματευτή στη διαπραγμάτευση στην αγορά παραγώγων του Χ.Α. των ΣΜΕ επί του δείκτη FTSE/ΑΤΗΕΧ MID40 και των δικαιωμάτων προαίρεσης στον δείκτη FTSE/ΑΤΗΕΧ MID40. Ως τελευταία ημέρα ειδικής διαπραγμάτευσης ορίστηκε η 1η Αυγούστου 2008.

• Η λύση της σύμβασης ειδικής διαπραγμάτευσης επί των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ ΑΒΕΕ από την εταιρία-μέλος του Χ.Α. MERIT ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ. Ως τελευταία ημέρα ειδικής διαπραγμάτευσης ορίστηκε η 23η Ιουλίου 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v