Λυμπέρης: Τιμή-στόχος τα 1,73 ευρώ από Φάσμα

Τιμή-στόχο τα 1,73 ευρώ ανά μετοχή και σύσταση για απόδοση ανάλογη της αγοράς (market perform) προτείνει για τη μετοχή του Λυμπέρη η Φάσμα Χρηματιστηριακή, τονίζοντας ότι πηγές ανάπτυξης για την εταιρία θα αποτελέσουν η αύξηση της διαφημιστικής δαπάνης, οι εκλογές και οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Λυμπέρης: Τιμή-στόχος τα 1,73 ευρώ από Φάσμα
Τιμή-στόχο τα 1,73 ευρώ ανά μετοχή και σύσταση για απόδοση ανάλογη της αγοράς (market perform) προτείνει για τη μετοχή του Λυμπέρη η Φάσμα Χρηματιστηριακή, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 10 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Φάσμα, η εταιρία Λυμπέρης Εκδόσεις αποτελεί μια από τις καλύτερες εκδοτικές εταιρίες στην εγχώρια αγορά, καθώς διαθέτει μερικά από τα πιο γνωστά και δημοφιλή περιοδικά στη χώρα μας, σε συνδυασμό με τις επιτυχημένες στρατηγικές συνεργασίες της με μεγάλους διεθνείς εκδοτικούς οίκους.

Σύμφωνα με το τμήμα αναλύσεων της Φάσμα Χρηματιστηριακή, οι πωλήσεις της εταιρίας για το τρέχον έτος θα κυμανθούν στα επίπεδα των 52,607 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) θα διαμορφωθούν στα 2,911 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη ανά μετοχή για το τρέχον έτος προβλέπονται σε 1,226 ευρώ. Αντίστοιχα για το 2004, οι πωλήσεις προβλέπονται σε 56,208 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρση ανά μετοχή σε 2,023 ευρώ.

Οι αναλυτές της Φάσμα επισημαίνουν ότι σημαντικές πηγές ανάπτυξης για την εταιρία θα αποτελέσουν η αύξηση της εγχώριας διαφημιστικής δαπάνης για την περίοδο 2002-2005 με ένα μέσο ετήσιο ρυθμό της τάξεως του 3,5%, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, καθώς και οι εθνικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν έως τα μέσα του 2004.

Παράλληλα, η εταιρία θα ωφεληθεί από την εισαγωγή νέων περιοδικών στην αγορά, αλλά και από την ανανέωση των ήδη υπάρχοντων, προκειμένου να επεκταθεί ο κύκλος ζωής τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v