Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citi: "Κόβει" ελληνικές και κυπριακές τράπεζες

Νέες χαμηλότερες τιμές-στόχους για έξι ελληνικές τράπεζες και τρεις κυπριακές θέτει η Citigroup σε έκθεσή της με ημερομηνία 4 Ιουλίου.

Citi: Κόβει ελληνικές και κυπριακές τράπεζες

Νέες τιμές-στόχους για έξι ελληνικές τράπεζες και τρεις κυπριακές θέτει η Citigroup σε έκθεσή της με ημερομηνία 4 Ιουλίου.

Η τιμή για την Εθνική τίθεται στα 40 από 48 ευρώ, για την Alpha Bank στα 25 από 27 ευρώ, για τη Eurobank στα 24 από 28 ευρώ, για την Πειραιώς στα 25 από 29, για την Εμπορική από τα 18 στα 17 και για την Αγροτική στα 2 από τα 2,05 ευρώ. Η τιμή-στόχος για την Τράπεζα Κύπρου μειώνεται από τα 15 στα 13 ευρώ, για την Ελληνική Τράπεζα στα 4 από τα 5,25 ευρώ και για τη Μarfin στα 8 από τα 10,5 ευρώ.

H τιμή-στόχος για το Τ.Τ. παραμένει αμετάβλητη στα 10,5 ευρώ.

Η σύσταση για τις Alpha, Εθνική, Eurobank, Πειραιώς είναι «buy», για Εμπορική και T.T. «hold», ενώ για την Αγροτική «sell». Για τις κυπριακές η σύσταση είναι «buy».

Ο οίκος διατηρεί τη σύσταση «οverweight» για τις ελληνικές τράπεζες, επισημαίνοντας ότι οι ελληνικές και οι κυπριακές τράπεζες που καλύπτει έχουν υποχωρήσει 36% κατά το α΄ εξάμηνο του 2008, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις ευρωπαϊκές είναι στο 33%.

Εκτίμηση της Citi είναι πως τα θεμελιώδη μεγέθη των ελληνικών τραπεζών (ανάπτυξη - κερδοφορία - ισολογισμοί) είναι κατά πολύ καλύτερα έναντι των ευρωπαϊκών και μολονότι υπάρχουν προκλήσεις γι' αυτές δεν βλέπει λόγο να αλλάξει την άποψή της, πιστεύοντας πως αυτές είναι διαχειρίσιμες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v