Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς υποδέχονται οι αναλυτές το deal ΕΛΠΕ-Edison

Με θετικές κρίσεις υποδέχονται οι αναλυτές την αναγγελία του deal των ΕΛΠΕ με την Edison, εκτιμώντας ότι κατατείνει στη δημιουργία ενός μεγάλου παίκτη στην αγορά.  

Πώς υποδέχονται οι αναλυτές το deal ΕΛΠΕ-Edison
Με θετικές κρίσεις υποδέχονται οι αναλυτές την αναγγελία του deal των ΕΛΠΕ με την Edison.

Η EFG Eurobank Sec. εκτιμά πως η Edison είναι έμπειρος παίκτης ο οποίος θα μοιραστεί με τα ΕΛΠΕ τα κόστη και τους κινδύνους που σχετίζονται με την αυξημένη διαφοροποίηση στην ηλεκτρική αγορά.

Μικρή χαρακτηρίζει την επίδραση της είδησης στις αποτιμήσεις της για τα ΕΛΠΕ η Marfin Analysis, ενώ από την πλευρά της η Alpha Finance τονίζει ότι η οριστικοποίηση της συμφωνίας αποκρυσταλλώνει την αξία της και ξεκαθαρίζει το στρατηγικό ενδιαφέρον των ΕΛΠΕ για ανάμιξη στην ηλεκτρική αγορά και στην αγορά αερίου σε συνεργασία με μεγάλο ευρωπαίο παίκτη.

Κατά τη γνώμη της χρηματιστηριακής, η κρυμμένη αξία της συμφωνίας είναι πιθανό να ξεδιπλωθεί στις δραστηριότητες που σχετίζονται με το αέριο όπου τα ΕΛΠΕ και η Edison έχουν κοινά ενδιαφέροντα.

Θετική επίδραση στα χρηματοοικονομικά μεγέθη των ΕΛΠΕ εκτιμά ότι θα έχει το deal η HSBC, αν και επισημαίνει ότι η επίδραση στην αποτίμηση θα είναι αμελητέα (π.χ. 0,1 ευρώ ανά μετοχή).

Ωφέλιμη για όλα τα μέρη χαρακτηρίζει τη στρατηγική συμμαχία η Proton Sec., καθώς σημαίνει τη "σύντηξη" ενός ισχυρού παίκτη σε μία έως τώρα σχεδόν μονοπωλιακή αγορά.   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v