Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Kappa Securities: Εκθέσεις για Εθνική - Τέρνα

Αμετάβλητη στα 12 ευρώ διατηρεί η Kappa Securities την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Εθνικής, ενώ εξακολουθεί να συνιστά underweight. Η ίδια χρηματιστηριακή, σε ξεχωριστή της έκθεση για την Τέρνα, θέτει τιμή- στόχο τα 6,1 ευρώ συνιστώντας ”overweight”.

Kappa Securities: Εκθέσεις για Εθνική - Τέρνα
Αντίθετες συστάσεις περιέχουν δύο εκθέσεις της Kappa Securities για Εθνική και Τέρνα.

Ειδικότερα, για την Εθνική η σύσταση παραμένει underweight και η τιμή- στόχος διατηρείται στα 12 ευρώ, ενώ για την Τέρνα, στην πρώτη της έκθεση, η χρηματιστηριακή συνιστά overweight με τιμή-στόχο τα 6,1 ευρώ.

Αναλυτικότερα, στα 12 ευρώ διατηρεί την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η Kappa Securities, σε report που εκπονήθηκε με αφορμή τα αποτελέσματα εξαμήνου της τράπεζας και έχει ημερομηνία 25 Ιουλίου.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί και τη σύστασή της σε underweight, αν και επισημαίνει ότι η απουσία ”βραχυπρόθεσμων αρνητικών καταλυτών” είναι πιθανό να προκαλέσει θετικό momentum διαπραγμάτευσης του κλάδου στο επόμενο τρίμηνο.

Αναφερόμενη στα αποτελέσματα εξαμήνου της ΕΤΕ, επισημαίνει πως ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, κυρίως λόγω ελέγχου του κόστους και χαμηλότερων προβλέψεων. Για το 2003 η Kappa αναθεωρεί ανοδικά κατά (5,5%) τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του έτους και προβλέπει πλέον ότι θα διαμορφωθούν στα 272 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, με τη σύσταση overweight και τιμή-στόχο τα 6,1 ευρώ ξεκινάει την κάλυψη της Τέρνα η Kappa Securities, σε έκθεσή της με ίδια ημερομηνία, εκτιμώντας παράλληλα τα έσοδα του 2003 στα 335 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, η Kappa Securities εκτιμά ότι το ανεκτέλεστο των υποχρεώσεων για την Τέρνα ανέρχεται στα 800 εκατ. ευρώ, προειδοποιώντας ωστόσο ότι τα έσοδα από τις κατασκευαστικές δραστηριότητες θα μειωθούν, ύστερα από την παράδοση των έργων στο πρώτο εξάμηνο του 2004.

Ωστόσο, εκτιμά ότι τα αυτοχρηματοδοτούμενα προγράμματα θα εξισορροπήσουν τα ”χαμένα” έσοδα μετά το 2005.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή αναμένει διεύρυνση του περιθωρίου των EBITDA, ενώ εκτιμά ότι το μερίδιο από τις δραστηριότητες ενέργειας θα διαμορφωθεί στο 14% μέχρι το 2007, από το 3,1% που βρίσκεται τώρα.

Οσον αφορά στο 2003, η Kappa Securities υπολογίζει τα καθαρά κέρδη της Τέρνα για το ίδιο διάστημα στα 18,5 εκατ.

Οσον αφορά στον ενεργειακό κλάδο, η Kappa Securities εκτιμά ότι η Τέρνα θα πρέπει να γίνει η κυρίαρχη εταιρία στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς ήδη διαθέτει άδειες για αιολικά πάρκα χωρητικότητας 600 MW, αριθμός που αντιστοιχεί στο 27% της συνολικής χωρητικότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v