Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ολοκληρώθηκε το roadshow στη Νέα Υόρκη

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Roadshow ελληνικών επιχειρήσεων στη Νέα Υόρκη,
που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών.

ΧΑ: Ολοκληρώθηκε το roadshow στη Νέα Υόρκη
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Roadshow ελληνικών επιχειρήσεων στη Νέα Υόρκη,
που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών.
 
Δώδεκα από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρίες του Χρηματιστηρίου Αθηνών ταξίδεψαν στη Νέα Υόρκη όπου συμμετείχαν στο Roadshow που διοργάνωσε γι’ αυτές το ελληνικό χρηματιστήριο σε συνεργασία με τη Citigroup στις 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου 2008.

Συγκεκριμένα, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, η Alpha Bank, η EFG Eurobank, η Τράπεζα Κύπρου, η Τράπεζα Πειραιώς, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η Motor Oil, η Μυτιληναίος, η Intralot, η Ελληνική Τεχνοδομική, ο ΟΠΑΠ και η Coca Cola HBC ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Προέδρου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σπύρου Ι. Καπράλου για να παρουσιάσουν τις εταιρίες τους σε θεσμικούς επενδυτές.

Οι 28 εκπρόσωποι των εταιριών αυτών συζήτησαν με 65 θεσμικούς επενδυτές σε περισσότερες από 130 συναντήσεις. Αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι αν και η τρέχουσα διοργάνωση είναι η πρώτη που πραγματοποιείται στις Ηνωμένες Πολιτείες από το ελληνικό χρηματιστήριο, υπήρξε άμεσο και ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον από τους θεσμικούς επενδυτές να γνωρίσουν από κοντά τις εταιρίες που αποτελούν βασικό κομμάτι της ελληνικής οικονομίας.

Οι εταιρίες, από την άλλη, είχαν την ευκαιρία σε μια δύσκολη χρηματιστηριακά χρονική περίοδο να παρουσιάσουν την στρατηγική τους και την επιχειρηματική τους δραστηριότητα σε μεγάλο αριθμό θεσμικών επενδυτών, οι οποίοι βρίσκουν ενδιαφέρον στην ελληνική αγορά και τις συγκεκριμένες εταιρίες.

Ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου που παρέθεσε προς τιμήν των συμμετεχόντων είπε μεταξύ άλλων: "Μετά τη μεγάλη επιτυχία των Roadshows που πραγματοποιούμε κάθε χρόνο στο Λονδίνο, αποφασίσαμε να έρθουμε και στη Νέα Υόρκη για κάτι αντίστοιχο. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την ανταπόκριση που είχαμε από τις μεγαλύτερες εταιρίες μας στο κάλεσμά για άνοιγμα της ελληνικής κεφαλαιαγοράς στους αμερικάνους επενδυτές.

Εύχομαι το φετινό Roadshow να καθιερωθεί και να βρισκόμαστε όλοι εδώ κάθε χρόνο για να παρουσιάσουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις στη διεθνή χρηματοοικονομική κοινότητα".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v