Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Διατηρεί "buy" η Dresdner

Την τιμή-στόχο των 28 ευρώ και τη σύσταση "buy" για τη μετοχή της Alpha Bank διατηρεί η Dresdner σε σημερινή (30/6) έκθεσή της, όπου σημειώνει τις θετικές επιπτώσεις από τη συμφωνία πώλησης του 4% σε επενδυτές του Κατάρ.

Alpha: Διατηρεί buy η Dresdner
Την τιμή-στόχο των 28 ευρώ και τη σύσταση "buy" για τη μετοχή της Alpha Bank διατηρεί η Dresdner Kleinwort σε σημερινή (30/6) έκθεσή της, όπου σημειώνει τις θετικές επιπτώσεις από τη συμφωνία πώλησης του 4% σε επενδυτές του Κατάρ.

Όπως αναφέρει ο διεθνής οίκος, η εξέλιξη αυτή προσθέτει 40 μονάδες βάσης στο Core Tier I, με το μέγεθος να εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί περί το 8% στα τέλη του 2008.

Επίσης, οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές στη μετοχή της τράπεζας ελέγχουν πλέον το 25% της τράπεζας, ποσοστό που μπορεί να αποτρέψει πιθανή μελλοντική απόπειρα εξαγοράς της.

Όπως σημειώνει η Dresdner, η μετοχή διαπραγματεύεται με Ρ/Ε 7,3 με βάση τις εκτιμήσεις για τα κέρδη 2009, έναντι 7,1 για τον κλάδο, αλλά απέχει μακράν από πλευράς προβλέψεων για αύξηση της κερδοφορίας. Ειδικότερα, η Dresdner εκτιμά ετήσια αύξηση των κερδών της τράπεζας κατά 17,5% έναντι ενός κλάδου με οριακή ή με καθόλου αύξηση των κερδών έως το 2009.

Ως εκ τούτου, η μετοχή φαίνεται σαφώς υποτιμημένη, σχολιάζει η Dresdner.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v