Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Kύπρου: Θετικοί οι αναλυτές για τη ρωσική εξαγορά

Θετικά βλέπουν την εξαγορά της ρωσικής Uniastrum απο την Τράπεζα Κύπρου οι ξένοι και Έλληνες αναλυτές, τονίζοντας το ικανοποιητικό τίμημα για την εξαγορά

Kύπρου: Θετικοί οι αναλυτές για τη ρωσική εξαγορά
Θετικά βλέπουν την εξαγορά της Uniastrum από την Κύπρου οι ξένοι και οι Έλληνες αναλυτές, επισημαίνοντας τις συνέργιες και τη σημαντική επέκταση στη ρωσική αγορά.

Στρατηγικά θετικό χαρακτηρίζει το deal η JP Morgan σε έκθεση (27/6), τονίζοντας ότι στηρίζει την επέκταση της Τράπεζας Κύπρου στη ρωσική αγορά.

Υπογραμμίζει τις εκτιμήσεις για ενίσχυση των κερδών της τράπεζας από το 2009, λόγω της εξαγοράς, ενώ διατηρεί την τιμή-στόχο των 8,2 ευρώ και τη σύσταση "overweight".

Από την πλευρά της, η KBW θεωρεί αναμενόμενη την εξαγορά μίας τράπεζας στη Ρωσία από την Κύπρου, ενώ εκτιμά ότι οι συνέργιες είναι πολλά υποσχόμενες.

Επισημαίνει ακόμη ότι η Τράπεζα Κύπρου θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια που αποδεσμεύτηκαν ύστερα από τις αποφάσεις της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου για την επέκταση στο εξωτερικό.

Ο διεθνής οίκος διατηρεί την τιμή-στόχο των 12 ευρώ και τη σύσταση "outperform" για τη μετοχή της τράπεζας.

Συνετή χαρακτηρίζει τη συναλλαγή η Εθνική - P&K στο πρωινό της report και αντίστοιχη με τη στρατηγική της για την επέκταση των δραστηριοτήτων στη Ρωσία.

Θετική χαρακτηρίζει την κίνηση η Alpha Finance, καθώς, όπως αναφέρει, μέσω αυτής ενισχύεται η θέση της τράπεζας στη ρωσική αγορά. Η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως ο πολλαπλασιαστής της εξαγοράς είναι χαμηλότερος του μέσου όρου των εξαγορών στη χώρα (3,9 φορές ο λόγος τιμής προς book value), η τράπεζα έχει ρευστό ισολογισμό και υπάρχουν συνέργιες σε όρους εσόδων και χρηματοδότησης.

Η Ρωσία έχει θετικά δημογραφικά στοιχεία, το μακροοικονομικό περιβάλλον της παραμένει ισχυρό, η αγορά παρουσιάζει περιορισμένη τραπεζική διείσδυση, ενώ υπάρχει και πολιτική σταθερότητα.

Η HSBC σχολιάζει ότι σύμφωνα με ρωσικές πηγές η τράπεζα κατατάσσεται 13η στα δάνεια αυτοκινήτου, 15η στα στεγαστικά δάνεια και 4η στα διαχειριζόμενα από τράπεζες αμοιβαία κεφάλαια. Κατά τη χρηματιστηριακή, μέσω της κίνησης αυτής η Τράπεζα Κύπρου ενισχύει την παρουσία της στη Ρωσία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v