Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Περιθώριο ανόδου βλέπουν JP Morgan, CS

Περιθώριο ανοδικής κίνησης στη μετοχή του ΟΤΕ βλέπει η JP Morgan, λόγω του "θολού τοπίου" αναφορικά με ενδεχόμενη αναγκαστική δημόσια προσφορά για τις μειοψηφίες του Οργανισμού. "Αγοράστε πριν από την αποκοπή" λέει η C.S.

ΟΤΕ: Περιθώριο ανόδου βλέπουν JP Morgan, CS
Περιθώριο ανοδικής κίνησης στη μετοχή του ΟΤΕ βλέπει η JP Morgan σε έκθεσή της, λόγω του "θολού τοπίου" αναφορικά με ενδεχόμενη αναγκαστική δημόσια προσφορά για τις μειοψηφίες του Οργανισμού.

Ο οίκος σημειώνει ότι νομικά το θέμα είναι ασαφές, ενώ αναφέρει ότι σε περίπτωση αναγκαστικής δημόσιας προσφοράς για το εναπομείναν ποσοστό του ΟΤΕ στα 29,5 ευρώ, η Deutsche Telekom θα κληθεί να καταβάλει περί τα 7 δισ. ευρώ. 

Η JP Morgan διατηρεί σύσταση "neutral" για τον Οργανισμό. 

Εν τω μεταξύ, η Credit Suisse σε έκθεσή της με ημερομηνία 24 Ιουνίου προτείνει αγορά των μετοχών του Οργανισμού πριν από την αποκοπή του μερίσματος την 1η Ιουλίου. 

Εκτός του μερίσματος, το οποίο στο 0,75 ευρώ ανά μετοχή υποδηλώνει μερισματική απόδοση 4,9%, ο οίκος εκτιμά ότι υπάρχουν θετικά τεχνικά στοιχεία στη μετοχή. Ειδικότερα, η Deutsche Telekom θα αποκτήσει το 2% των μετοχών του ΟΤΕ από τη στιγμή που η συναλλαγή με το ελληνικό δημόσιο θα λάβει τις απαιτούμενες εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές αρχές και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Η Credit Suisse έχει σύσταση "neutral" για τη μετοχή, με τιμή-στόχο στα 20,5 ευρώ.   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v