Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελληνικές τράπεζες "ψηφίζει" η Credit Suisse

Υπέρ των ελληνικών τραπεζών τάσσεται ο αναλυτής της Credit Suisse κ. Bernhard Maeder, επισημαίνοντας ότι αν κάποιος επιθυμεί να τοποθετηθεί σε τραπεζικές μετοχές, η Ελλάδα είναι καλός τρόπος να το κάνει.

Ελληνικές τράπεζες ψηφίζει η Credit Suisse
Υπέρ των ελληνικών τραπεζών τάσσεται ο αναλυτής της Credit Suisse κ. Bernhard Maeder, επισημαίνοντας ότι αν κάποιος επιθυμεί να τοποθετηθεί σε τραπεζικές μετοχές, η Ελλάδα είναι καλός τρόπος να το κάνει.

Ο αναλυτής της Credit Suisse αναφέρει πως εκτιμά τους ρυθμούς δανειακής και καταθετικής ανάπτυξης των ελληνικών τραπεζών, επισημαίνοντας πως δεν σχετίζονται με την κατάσταση στις αμερικανικές τράπεζες και την κρίση των subprimes.

Ο κ. Maeder εγκωμιάζει την ελληνική αγορά, χαρακτηρίζοντάς την «ισχυρή» και αναφέροντας ότι μοιάζει με αυτήν της Ισπανίας προ επτά ετών, από όπου απουσίαζε η φούσκα των ακινήτων.

Σε ό,τι αφορά τις αποτιμήσεις, και ερωτηθείς για το αν επί παραδείγματι η Εθνική είναι υπερπουλημένη, ο αναλυτής της Credit Suisse χαρακτηρίζει τις ελληνικές τράπεζες «φθηνές» - ειδικά για όσους έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν δύο ή τρία χρόνια. Για όσους δεν την έχουν, ο κ. Maeder θα συνιστούσε να κρατήσουν απόσταση από το σύνολο του χρηματοοικονομικού κλάδου.

Κατά την εκτίμησή του, οι ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονται επτά φορές τα κέρδη του 2009 - επίπεδο το οποίο χαρακτηρίζει χαμηλό και ελκυστικό.  
 
Δείτε εδώ το video με τη συνέντευξη του αναλυτή της Credit Suisse.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v