Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Διατηρεί "overweight" η Εθνική-Π&Κ

Τη σύσταση «overweight” για τον τίτλο της Μυτιληναίος διατηρεί η Εθνική-Π&Κ, σημειώνοντας ότι η Μέτκα αποτελεί μια από τις κορυφαίες επιλογές της για το 2008, μετά και την παρουσίαση του ομίλου στην ΕΘΕ.

Μυτιληναίος: Διατηρεί overweight η Εθνική-Π&Κ
Τη σύσταση «overweight” για τον τίτλο της Μυτιληναίος διατηρεί η Εθνική-Π&Κ, σημειώνοντας ότι η Μέτκα αποτελεί μια από τις κορυφαίες επιλογές της για το 2008, μετά και την παρουσίαση του ομίλου στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Τα βασικά σημεία.

Όπως σημειώνει η χρηματιστηριακή, η διοίκηση της εισηγμένης διατηρεί το guidance που είχε δώσει στα τέλη Μαρτίου, περιμένοντας ότι θα ευθυγραμμιστεί με τους θεσπισμένους στόχους, παρά τις τρέχουσες, μη ευνοϊκές συνθήκες, στον μεταλλουργικό κλάδο.

Παράλληλα, η διοίκηση του ομίλου επιβεβαίωσε ότι η διολίσθηση του δολαρίου έναντι του ευρώ θα έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στα αποτελέσματα του 2008 (όπως έχει ήδη φανεί στα αποτελέσματα α’ τριμήνου).

Αναφορικά με την Endesa Hellas, οι βασικές εξελίξεις είναι:

Η τρίτη φάση της υλοποίησης της κοινοπραξίας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουνίου ενώ οι εναπομείνασες πληρωμές της Endesa προς την Endesa Hellas θα πραγματοποιηθούν στο γ΄ τρίμηνο και αναμένεται να οδηγήσουν σε κεφαλαιακά κέρδη ύψους 100-110 εκατ. ευρώ για το σύνολο της χρήσης.

Παράλληλα, όπως σημειώνει η χρηματιστηριακή, η διοίκηση της Μυτιληναίος ανέφερε ότι η μονάδα 334 MW της Endesa Hellas αναμένεται να έχει τεθεί σε λειτουργία έως τα τέλη Ιουλίου.

Αναφορικά με τη Μέτκα, η διοίκηση επανέλαβε το guidance που δείχνει ισχυρή απόδοση το 2008. Ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος ανέφερε ότι η Μέτκα συμμετέχει σε διάφορους διαγωνισμούς εκτός Ελλάδος και αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα νέα projects.

Σε γενικές γραμμές, αναφέρει η Εθνική-Π&Κ, δεν υπήρξαν μεγάλες εκπλήξεις στην παρουσίαση. Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση «overweight” και προτείνει το «χτίσιμο» θέσεων σε ημέρες αδυναμίας της μετοχής.

Παράλληλα, σημειώνει ότι η Μέτκα αποτελεί μια από τις κορυφαίες επιλογές της για το 2008, καθώς διατηρούνται οι ισχυρές αναπτυξιακές προοπτικές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v