Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Finance: Τα top picks της ελληνικής αγοράς

Τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου του 2003 εκτιμά η Alpha Finance ότι θα καθορίσουν την περαιτέρω πορεία όσον αφορά στα οικονομικά μεγέθη των εταιριών, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεσή της για την ελληνική αγορά.

Alpha Finance: Τα top picks της ελληνικής αγοράς
Τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου του 2003 εκτιμά η Alpha Finance ότι θα καθορίσουν την περαιτέρω πορεία όσον αφορά τα οικονομικά μεγέθη των εταιριών, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεσή της για την ελληνική αγορά.

Ειδικότερα, η Alpha Finance θεωρεί ότι οι κλάδοι των τραπεζών, των τηλεπικοινωνιών και των κυκλικών μετοχών, έχουν τη μεγαλύτερη δυναμική, ώστε να συνεισφέρουν στην εταιρική κερδοφορία του δευτέρου εξαμήνου του 2003.

Παράλληλα, η Alpha Finance διατηρεί τη σύσταση neutral για τις τράπεζες και τις τεχνολογικές μετοχές, καθώς και τη σύσταση overweight για τις τηλεπικοινωνιακές, τις κυκλικές, τις κατασκευαστικές, τις εταιρίες κοινής ωφέλειας και τις εταιρίες λιανικής, ενώ συνιστά underweight για τις εταιρίες του κλάδου υγείας.

Όσον αφορά στις επιλογές της μεταξύ των εταιριών της ελληνικής αγοράς, μεταφέρει τον Άκτωρ από τα top picks στη recommended list, σχολιάζοντας παράλληλα ότι διατηρεί τις επιφυλάξεις της για τον κλάδο των κατασκευών γενικότερα.

Επίσης, για πρώτη φορά περιλαμβάνει στα top picks τη μετοχή της Autohellas, θεωρώντας την ελκυστικά αποτιμημένη, δεδομένου του προφίλ των εσόδων της αλλά και της κερδοφορίας της. Ως μεγαλύτερο ρίσκο για τη μετοχή θεωρεί την έλλειψη ρευστότητας. Τη λίστα των top picks συμπληρώνουν ακόμη οι Τιτάν, ΔΕΗ, Folli Follie και CosmΟΤΕ.

Στη recommended list περιλαμβάνεται ακόμη η Intracom, καθώς η αποτίμησή της θεωρείται ελκυστική από την Alpha Finance, ενώ το ενδεχόμενο πώλησης του μεριδίου της στη Vodafone μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο ελαστική δομή ισολογισμού.

Επιπλέον, στη recommended list περιλαμβάνεται και η Μυτιληναίος, κυρίως λόγω της επιτυχημένης προσπάθειάς της μεταστροφής στους κλάδους της ενέργειας και της άμυνας.

Παράλληλα, βγάζει εκτός recommended list την Παπαστράτος, ύστερα από την εξαγορά του 75% από τη Philip Morris. Από τη λίστα απομακρύνει και την Τηλέτυπος, συνεπεία της αρνητικής αναθεώρησης των εκτιμήσεων για τα κέρδη ανά μετοχή κατά 58% το 2003 και κατά 15% το 2004, δίνοντας παράλληλα τη σύσταση neutral.

Εκτός της recommended list και η Νεώριον, καθώς η δυνατότητα μελλοντικών εκτιμήσεων είναι αρκετά χαμηλή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v