Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική η Marfin για το εξάμηνο της Alpha Bank

Αύξηση της τάξης του 44% περιμένει για τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη του πρώτου εξαμήνου της Alpha Bank, που αναμένεται να ανακοινωθούν στις 8 Αυγούστου, η Marfin Hellenic, σύμφωνα με το πρωινό της report.

Θετική η Marfin για το εξάμηνο της Alpha Bank
Κατά 44% εκτιμά ότι θα αυξηθούν τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη του πρώτου εξαμήνου της Alpha Bank η Marfin Hellenic, σύμφωνα με το πρωινό της report.

Σε επίπεδο καθαρών κερδών, η Marfin εκτιμά ότι η αύξηση θα είναι της τάξης του 56,7% σε ετήσια βάση, με τα κέρδη να διαμορφώνονται στα 118 εκατ. ευρώ, κυρίως εξαιτίας των χαμηλότερων μειοψηφιών.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι ο λόγος για τον οποίο περιμένει σημαντική αύξηση της κερδοφορίας για την Alpha Bank, είναι και η ευνοϊκή σύγκριση με τα αντίστοιχα αποτελέσματα του περασμένου έτους.

Παράλληλα, τα κέρδη της τράπεζας από τις κύριες δραστηριότητες αναμένεται να αυξηθούν κατά 30,1%, στα 113 εκατ. ευρώ, σε ετήσια βάση, με τη Marfin Hellenic να επισημαίνει ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους θα είναι ο κύριος παράγοντας αύξησης των αποτελεσμάτων.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους της τράπεζας αναμένεται να παρουσιάσουν άνοδο 15% σε ετήσια βάση.

Να σημειωθεί ότι η Alpha Bank είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσει αποτελέσματα στις 8 Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v