Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική ΑΧΕ: Τεχνικά υποτιμημένος ο Γ.Δ.

Εξαιρετικά ακραίο θεωρεί η Εμπορική Χρηματιστηριακή το σενάριο επιτάχυνσης της πτωτικής τάσης, χωρίς μια ανοδική αντίδραση -τουλάχιστον- μέχρι τις 3.800 μονάδες, όπως επισημαίνει σε τεχνική της ανάλυση με ημερομηνία 20/6.

Εμπορική ΑΧΕ: Τεχνικά υποτιμημένος ο Γ.Δ.
Εξαιρετικά ακραίο θεωρεί η Εμπορική Χρηματιστηριακή το σενάριο επιτάχυνσης της πτωτικής τάσης, χωρίς μια ανοδική αντίδραση -τουλάχιστον- μέχρι τις 3.800 μονάδες, όπως επισημαίνει σε τεχνική της ανάλυση με ημερομηνία 20 Ιουνίου.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι ο Γ.Δ. εμφανίζεται ιδιαίτερα υποτιμημένος στους τεχνικούς δείκτες με τις τεχνικές αντιστάσεις να εντοπίζονται στις 3.745, 3.840, 3.965 και 4.010 μονάδες και τις στηρίξεις στις 3.610, 3510 και 3.400 μονάδες.

Στο αισιόδοξο σενάριο, η χαμηλότερη τιμή για τις προσεχείς εβδομάδες προσδιορίζεται στην ευρύτερη περιοχή των 3.600 μονάδων και στη συνέχεια εκτιμάται ότι σταδιακά θα ανακάμψει προς τη ζώνη τιμών 3.900 - 4.000 μονάδων, όπου θα επανεκτιμηθεί η τεχνική εικόνα του Γ.Δ. Στο απαισιόδοξο σενάριο, δεν θα σημειωθεί αξιόλογη αντίδραση και θα υπάρξει νέο πτωτικό κύμα προς τη μακροχρόνια στήριξη των 3.400 μονάδων.

Στο περασμένο πενθήμερο κινήθηκε έντονα πτωτικά, αρκετά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής. Αναλυτικότερα ο Γ.Δ. διέσπασε διαδοχικά τις (πρώην) στηρίξεις των 3.900 μ. και 3.735 μ., συμπληρώνοντας εννέα συνεχόμενες συνεδριάσεις. Η Εμπορική ανέμενε ότι τουλάχιστον από τη δεύτερη στήριξη των 3.735 μ. θα σημειωνόταν ανοδική αντίδραση. Αντίθετα, ο Γ.Δ. συνέχισε την πτωτική πορεία του, σημειώνοντας νέο χαμηλό έτους στις 3.612 μονάδες.

Σύμφωνα με τις νέες εξελίξεις, στο ημερήσιο γράφημα τιμών ο Γ.Δ. κινείται αρκετά κοντά στα όρια του πτωτικού καναλιού (ζώνη τιμών 3.600 - 3.500 μ.) που έχει διαμορφωθεί από τις αρχές του έτους και αντιμετωπίζεται ως ιδιαίτερα ισχυρή στήριξη σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Παράλληλα, οι τεχνικοί δείκτες προσεγγίζουν ακραίες τιμές, γεγονός που αποτελεί σαφή ένδειξη ιδιαίτερα υποτιμημένου Γ.Δ., τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Στην άνω πλευρά του γραφήματος απεικονίζεται ο RSI 9 ημερών, που όσες φορές βρέθηκε στο παρελθόν σε τόσο χαμηλά επίπεδα, ο Γ.Δ. αμέσως μετά σημείωσε αξιόλογες ανοδικές αντιδράσεις.

Αν τελικά ο Γ.Δ. κινηθεί αντίθετα από τις εκτιμήσεις μας, αναφέρει η Εμπορική, και συνεχίσει την αυτοτροφοδοτούμενη πτωτική τάση (για να συμβεί αυτό θα πρέπει να διασπάσουν οι τραπεζικές μετοχές τις στηρίξεις τους), δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμη και το εξαιρετικά ακραίο σενάριο άμεσης υποχώρησης μέχρι τη μακροχρόνια ισχυρότατη στήριξη των 3.400 μ. Μια τέτοια εξέλιξη θα απομακρύνει το ενδεχόμενο υπέρβασης των 4.100 μ., τουλάχιστον για το προσεχές δίμηνο - τρίμηνο, καθώς κάθε ανοδική αντίδραση θα αντιμετωπίζεται από τους επενδυτές ως ευκαιρία μείωσης θέσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v