Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βιοχάλκο: Αναβάθμιση σύστασης από Εθνική-Π&Κ

Σε αναβάθμιση της σύστασης για την μετοχή της Βιοχάλκο σε “overweight” και σε μείωση της τιμής-στόχου στα 7,6 ευρώ, από 8,6 ευρώ προηγουμένως, προχωρά με έκθεσή της στις 13/6 η Εθνική-Π&Κ.

Βιοχάλκο: Αναβάθμιση σύστασης από Εθνική-Π&Κ
Σε αναβάθμιση της σύστασης για την μετοχή της Βιοχάλκο σε “overweight” από “equalweight” και σε μείωση της τιμής-στόχου στα 7,6 ευρώ, από 8,6 ευρώ προηγουμένως, προχωρά με έκθεσή της στις 13/6 η Εθνική-Π&Κ.

Σύμφωνα με την χρηματιστηριακή, μετά την ανακοίνωση χαμηλότερων του αναμενόμενου αποτελεσμάτων για το α’ τρίμηνο οδηγούν σε μείωση της τιμής-στόχου, ωστόσο αναβαθμίζει την σύσταση για λόγους αποτίμησης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Εθνική-Π&Κ, η τιμή της μετοχής του ομίλου διαπραγματεύεται στα επίπεδα του Δεκεμβρίου του 2005.

Στα τρέχοντα επίπεδα της αγοράς και μετά την περαιτέρω μείωση της αποτίμησης του τμήματος real estate, η Βιοχάλκο διαπραγματεύεται με σημαντικό discount, της τάξης του 18% έναντι των θυγατρικών της, σημειώνει η χρηματιστηριακή.

Η Εθνική-Π&Κ προχωρά παράλληλα σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα μεγέθη της Βιοχάλκο την τρέχουσα και την επόμενη χρήση.

Συγκεκριμένα, μειώνει κατά 15,5% την εκτίμησή της για τα καθαρά κέρδη της εταιρείας το 2008 και κατά 16,1% για το 2009, ενώ η πρόβλεψη για τον κύκλο εργασιών μειώνεται κατά 6,7% και 6,9% αντίστοιχα.

Η μετοχή της Βιοχάλκο ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 12ης Ιουνίου στα 5,88 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v