Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΘΕ: Επιτακτική η ανάγκη μεταρρυθμίσεων

Την ανάγκη παροχής φορολογικών κινήτρων, αναμόρφωσης του πλαισίου για πιο ευέλικτη τιμολογιακή πολιτική και θεσμοθέτησης του Omnibus/Nominee Account τόνισαν σε συνάντηση εργασίας οι Έλληνες θεσμικοί επενδυτές.

ΕΘΕ: Επιτακτική η ανάγκη μεταρρυθμίσεων

Την ανάγκη παροχής φορολογικών κινήτρων, αναμόρφωσης του πλαισίου για πιο ευέλικτη τιμολογιακή πολιτική και θεσμοθέτησης του Omnibus/Nominee Account τόνισαν σε συνάντηση εργασίας οι Έλληνες θεσμικοί επενδυτές.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα 9/6/2008, με πρωτοβουλία του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο HILTON το πρώτο Workshop με τη συμμετοχή 38 γενικών διευθυντών και διευθυνόντων συμβούλων μελών της Ένωσης (Εταιριών Διαχειρίσεως Αμοιβαίων Κεφαλαίων, Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου, Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας και Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών).

Σκοπός της συνάντησης ήταν να δοθεί η δυνατότητα στα μέλη να αξιολογήσουν το υφιστάμενο περιβάλλον δράσης των θεσμικών επενδυτών και να διατυπώσουν συγκεκριμένες προτάσεις για ένα πλαίσιο που θα επιτρέψει μια νέα δυναμική στον κλάδο. Παράλληλα, δόθηκε η δυνατότητα στο Δ.Σ. της Ένωσης να ενημερώσει τα μέλη για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει και τις μελλοντικές κινήσεις τις οποίες έχει ήδη σχεδιάσει.

Οι ενότητες τις οποίες τα μέλη επεξεργάστηκαν αφορούσαν στο νομικό πλαίσιο λειτουργίας, στην επικοινωνία, στα κίνητρα επένδυσης και στα δίκτυα πωλήσεων.

Μεταξύ των πολλών θεμάτων που τέθηκαν υπόψη του Δ.Σ. της Ένωσης ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη παροχής φορολογικών κινήτρων που θα επιτρέψει τη συγκέντρωση κεφαλαίων με μακροπρόθεσμη προοπτική (ασφαλιστική μεταρρύθμιση), την αναμόρφωση του νομικού πλαισίου που θα επιτρέψει περισσότερο ευέλικτη τιμολογιακή και προϊοντική πολιτική προς όφελος των επενδυτών (ανταγωνισμός ξένων οίκων στην Ελλάδα), τη θεσμοθέτηση του Omnibus/Nominee Account, πρακτική που ακολουθείται ευρέως σε όλες τις ανεπτυγμένες αγορές, την ανάγκη επικοινωνίας των πλεονεκτημάτων που διασφαλίζει η θεσμική διαχείριση με έναν απλό και μοντέρνο τρόπο κ.ά.

Όπως ανέφερε ο κ. Ξενόφος, πρόεδρος της ΕΘΕ, “η παραπάνω πρωτοβουλία αποτελεί την απαρχή ενός ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού με στόχο την αναστροφή της φθίνουσας πορείας που παρατηρείται στη θεσμική διαχείριση ιδιαίτερα την τελευταία διετία, ενώ παράλληλα υπογραμμίζει την εγρήγορση της Ένωσης για τη διαμόρφωση ενός πλαισίου ανταγωνιστικού, ευέλικτου και μοντέρνου που να αντανακλά τις εξελίξεις στην κοινοτική αγορά διαχείρισης περιουσίας”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v