Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοπρασία 5ετούς ομολόγου 1,6 δισ. ευρώ

Από τον ΟΔΔΗΧ ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 10 Ιουνίου θα διενεργηθεί Δημοπρασία Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, πενταετούς διάρκειας (επανέκδοση), σταθερού επιτοκίου 4,00% ετησίως και λήξης 20 Αυγούστου 2013.

Δημοπρασία 5ετούς ομολόγου 1,6 δισ. ευρώ
Από τον ΟΔΔΗΧ ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 10 Ιουνίου 2008 θα διενεργηθεί Δημοπρασία Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου σε άϋλη μορφή, πενταετούς διάρκειας (επανέκδοση), σταθερού επιτοκίου 4,00% ετησίως και λήξης 20 Αυγούστου 2013.
 
Το πρώτο τοκομερίδιο θα πληρωθεί στις 20 Αυγούστου 2009. Το προς δημοπράτηση ποσό είναι 1.600 εκατ. Ευρώ και η ημερομηνία διακανονισμού η Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008.

Η δημοπρασία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές που θα υποβληθούν από τους Βασικούς Διαπραγματευτές στην Η.Δ.Α.Τ., σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας τους.

Επίσης, βάσει του Κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών τόσο κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας, όσο και κατά το χρονικό διάστημα των 2 εργάσιμων ημερών μετά το τέλος αυτής, και μέχρι ώρας 12.00μ.μ. της δεύτερης εργάσιμης ημέρας.

Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα ικανοποιηθούν στη μέση σταθμική τιμή της δημοπρασίας μέχρι συνολικού ποσού ύψους 20% επί του δημοπρατούμενου ποσού για κάθε μία από τις παραπάνω δύο περιπτώσεις.

Οι τόκοι των ομολόγων υπολογίζονται με χρονική βάση ACT/ACT.

Για τα ομόλογα που θα δημοπρατηθούν δεν θα δοθεί καμμία προμήθεια.

Παράλληλα με τη δημοπρασία, το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών παρέχει τη δυνατότητα σε φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες αποταμιευτές) να προμηθευτούν τους εν λόγω τίτλους με αφορολόγητη απόδοση, υπό την προϋπόθεση οτι θα διακρατηθούν μέχρι τη λήξη τους* και θα αποκτηθούν με έναν απο τους παρακάτω τρόπους:

1. Μέσω δημόσιας εγγραφής σε οποιαδήποτε Τράπεζα ή Χρηματιστηριακή εταιρία, με ανώτατο ποσό ονομαστικής αξίας για κάθε φυσικό πρόσωπο τα 15.000 ευρώ. Η τιμή διάθεσης θα είναι η μεσοσταθμική τιμή που θα προκύψει απο τη δημοπρασία. Το συνολικό ποσό των τίτλων που θα διατεθούν μέσω αυτής της διαδικασίας θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας εγγραφής.

Περίοδος εγγραφών: Από Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008 έως και Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008.

2. Μετά την ημερομηνία διακανονισμού (συμπεριλαμβανομένης) μέχρι και πέντε (5) εργάσιμες ημέρες, δηλαδή μέχρι και την Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008, για απεριόριστα ποσά αλλά στην τιμή που καθορίζουν οι Τράπεζες και οι Χρηματιστηριακές Εταιρίες.

* Επειδή η διακράτηση των τίτλων θα παρακολουθείται απο το Σύστημα Αϋλων Τίτλων του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών,απαραίτητη προϋπόθεση για την αγορά των τίτλων είναι η καταχώρηση τους σε μερίδα του Σ.Α.Τ .Η διαδικασία ανοίγματος τέτοιας μερίδας είναι απλή και θα γίνεται μέσω των παραπάνω φορέων διάθεσης. Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι η Αστυνομική Ταυτότητα και ο Α.Φ.Μ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v