Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Εντυπωσιακή άνοδος αξίας συναλλαγών τον Ιούνιο

Θεαματική αύξηση κατά 72% σημείωσε η αξία συναλλαγών στην αγορά μετοχών της Σοφοκλέους τον Ιούνιο, ενώ εκρηκτική άνοδο σημείωσε και η αξία συναλλαγών ομολόγων στο Χ.Α., που διαμορφώθηκε στα 12,34 εκατ. ευρώ.

ΧΑ: Εντυπωσιακή άνοδος αξίας συναλλαγών τον Ιούνιο
Θεαματική αύξηση παρουσίασε κατά τον μήνα Ιούνιο η αξία συναλλαγών τόσο της αγοράς μετοχών όσο και της αγοράς ομολόγων του Χ.Α.

Πιο συγκεκριμένα, για τον Ιούνιο οι συναλλαγές στην Αγορά μετοχών ανήλθαν στα 3,9 δισ. ευρώ, έναντι 2,27 δισ. ευρώ του Μαΐου σημειώνοντας αύξηση σε ποσοστό 72,13%.

Σημειώνεται ότι από τις συναλλαγές αυτές τα 849 εκατ. ευρώ αφορούσαν συναλλαγές σε πακέτα.

Η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών μετοχών διαμορφώθηκε στα 195 εκατ. ευρώ έναντι 108 εκατ. ευρώ του Μαΐου, σημειώνοντας αύξηση σε ποσοστό 80%. Σημειώνεται ότι η μέση ημερήσια εμπορευσιμότητα του εξαμήνου διαμορφώνεται στα 84 εκατ. ευρώ.

Η αύξηση της αξίας των συναλλαγών είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση σε σημαντικό βαθμό και του δείκτη κυκλοφοριακής ταχύτητας, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 0,5 έναντι 0,39 που ήταν τον Μάιο, γεγονός που σημαίνει ότι η αύξηση της αξίας των συναλλαγών δεν προέρχεται μόνο από την αύξηση της τιμής των μετοχών. Σημειώνεται ότι ο δείκτης κυκλοφοριακής ταχύτητας είναι ο λόγος της αξίας συναλλαγών προς την κεφαλαιοποίηση του χρηματιστηρίου.

Ωστόσο, εκρηκτική αύξηση παρουσιάζουν και οι συναλλαγές στην αγορά ομολόγων του Χ.Α., όπου η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 12,34 εκατ. ευρώ έναντι μόλις 0,25 εκατ. ευρώ τον μήνα Μάιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v