Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Σε "hold' υποβαθμίζει η Marfin Analysis

Σε υποβάθμιση της μετοχής της Εθνικής από "accumulate" σε "hold" προχωρά με έκθεσή της στις 3/6 η Marfin Analysis, διατηρώντας ωστόσο την τιμή-στόχο στα 36,50 ευρώ. Η υποβάθμιση αποδίδεται στην πρόσφατη άνοδο της μετοχής.

ΕΤΕ: Σε hold υποβαθμίζει η Marfin Analysis
Σε υποβάθμιση της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας από "accumulate" σε "hold" προχωρά με έκθεσή της στις 3/6 η Marfin Analysis, διατηρώντας ωστόσο την τιμή-στόχο στα 36,50 ευρώ.

Όπως επισημαίνει, η υποβάθμιση πραγματοποιείται μετά το πρόσφατο ράλι της μετοχής της τράπεζας, η οποία από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου στις 28 Μαΐου έχει καταγράψει άνοδο της τάξης του 10% περίπου, φτάνοντας την τιμή-στόχο που έχει τεθεί.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά πως το μίγμα ρίσκου-κέρδους στα τρέχοντα επίπεδα τιμών δεν ευνοεί πιο αισιόδοξη στάση απέναντι στη μετοχή, δεδομένων:

α) Του ρυθμιστικού κινδύνου που αφορά στις πιστωτικές κάρτες στην Τουρκία αλλά και στο πολιτικό και μακροοικονομικό ρίσκο στη γειτονική χώρα.

β) Του πολέμου τιμών που έχει ξεσπάσει στην ελληνική αγορά όσον αφορά στις καταθέσεις, που όπως εκτιμά η Marfin Analysis θα επιδεινώσει το καταθετικό μίγμα της τράπεζας.

γ) Της επανεπένδυσης του μερίσματος και την έκδοση προνομιούχων μετοχών.

δ) Της αποτίμησης της μετοχής, η οποία, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, διαπραγματεύεται στο ίδιο επίπεδο με τις υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες, παρότι το 30% περίπου των καθαρών κερδών της ΕΤΕ προέρχεται από την Τουρκία, όπου οι πολλαπλασιαστές της αποτίμησης είναι σημαντικά χαμηλότεροι (μέσο Ρ/Ε 6,9 για το 2008 και 6 για το 2009).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v