Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

M.L.: Υποβαθμίσεις λόγω αλλαγής στη μεθοδολογία

Σε υποβαθμίσεις των συστάσεων για Alpha Bank, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς, ΕΛΠΕ και ΔΕΗ προχωρά η Merrill Lynch σε έκθεσή της, στο πλαίσιο αλλαγής στη μεθοδολογία που χρησιμοποιεί. "Buy" παραμένουν ΕΤΕ και Motor Oil.

M.L.: Υποβαθμίσεις λόγω αλλαγής στη μεθοδολογία

Σε υποβαθμίσεις των συστάσεων για τις Alpha Bank, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς, ΔΕΗ και Ελληνικά Πετρέλαια προχωρά η Merrill Lynch, στο πλαίσιο αλλαγής στη μεθοδολογία που χρησιμοποιεί.

Συγκεκριμένα, από τον τραπεζικό κλάδο ο διεθνής οίκος υποβαθμίζει τη σύσταση για την Alpha Bank σε "neutral" από "buy" (τιμή-στόχος 22,1 ευρώ ανά μετοχή) και για τις EFG Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς σε "underperform" από "neutral" (τιμή-στόχος 18,1 ευρώ και 20,1 ευρώ αντίστοιχα).

Η σύσταση για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας διατηρείται σε "buy", με τιμή-στόχο τα 41,2 ευρώ.

Από τον κλάδο των πετρελαϊκών εταιριών, η σύσταση για τα ΕΛΠΕ αλλάζει σε "underperform" από "sell", με τιμή-στόχο τα 8,25 ευρώ ανά μετοχή, ενώ διατηρείται η σύσταση "buy" για τη Motor Oil, με τιμή-στόχο τα 20,5 ευρώ.

Από τον κλάδο της κοινής ωφέλειας, υποβαθμίζεται σε "underperform" από "neutral' η μετοχή της ΔΕΗ, με τιμή-στόχο τα 26,1 ευρώ.

Ειδικότερα, η Merrill Lynch τονίζει ότι με τη νέα μεθοδολογία οι συστάσεις για τις μετοχές αντανακλούν όχι μόνο την εκτίμηση του αναλυτή για τις προοπτικές απόλυτης συνολικής απόδοσης κάθε μετοχής αλλά και τη σχετική ελκυστικότητά της σε σχέση με άλλους τίτλους που υπάγονται στον ίδιο κλάδο.

Στο πλαίσιο αυτό, οι μετοχές με σύσταση "buy" θα πρέπει να έχουν συνολική απόλυτη απόδοση τουλάχιστον 10% και να είναι οι πιο ελκυστικές μεταξύ των τίτλων του κλάδου. Οι μετοχές με σύσταση "neutral" αναμένεται να παραμείνουν στάσιμες ή να αυξηθούν σε αξία, αλλά είναι λιγότερο ελκυστικές από τους τίτλους με σύσταση "buy". Οι μετοχές με σύσταση "underperform" είναι οι λιγότερο ελκυστικές έναντι εκείνων του κλάδου.

Παράλληλα, ο οίκος σημειώνει ότι οι μετοχές με σύσταση "buy" δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 70% του συνόλου, οι τίτλοι με σύσταση "neutral" δεν γίνεται να υπερβαίνουν το 30% και οι μετοχές με σύσταση "underperform" πρέπει να αγγίζουν τουλάχιστον ποσοστό 20%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v