Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαράντης: Ισχυρό β΄ 3μηνο αναμένει η D.B.

Σε ένα ισχυρό β΄ τρίμηνο προσβλέπει η Deutsche Bank για τη Σαράντης, όπως αναφέρει ο διεθνής οίκος σε έκθεσή του που δημοσιοποιήθηκε μετά το conference call της εταιρίας.

Σαράντης: Ισχυρό β΄ 3μηνο αναμένει η D.B.
Σε ένα ισχυρό β΄ τρίμηνο προσβλέπει η Deutsche Bank για τη Σαράντης, όπως αναφέρει ο διεθνής οίκος σε έκθεσή του που δημοσιοποιήθηκε μετά το conference call της εταιρίας.

Ο διεθνής οίκος, ο οποίος διατηρεί την τιμή-στόχο των 17,4 ευρώ ανά μετοχή και τη σύσταση "buy" για τη Σαράντης, σημειώνει ότι ο τίτλος διαπραγματεύεται 12,5 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2008, έναντι 18,7 για τις εταιρίες του κλάδου.

Όσον αφορά στα βασικά σημεία του conference call, η Deutsche Bank επισημαίνει ότι, σύμφωνα με τη διοίκηση της Σαράντης, ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα (5 μήνες) στις βασικές αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται διαμορφώνεται στο 12%, έναντι 8% το α΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης.

Η Deutsche Bank εκτιμά πως οι πωλήσεις Απριλίου - Μαΐου θα πρέπει να αυξήθηκαν με το εντυπωσιακό ποσοστό του 16% - 18% σε ετήσια βάση, προκειμένου να ισχύει η εκτίμηση της διοίκησης της Σαράντης. 

Η διοίκηση της εταιρίας κατά τη διάρκεια του conference call  επισήμανε:
- Όλοι οι δυσμενείς παράγοντες του α΄ τριμήνου (η χρονική περίοδος κατά την οποία  εορτάστηκε φέτος το Πάσχα, το επαναλανσάρισμα του αρώματος STR8 και οι απεργίες στα λιμάνια) ευνοούν πλέον το β΄ τρίμηνο, το οποίο μέχρι στιγμής είναι πολύ ισχυρό.
- Η "μόχλευση" σε λειτουργικό επίπεδο θα οδηγήσει σε ισχυρά περιθώρια το β΄ τρίμηνο.
- Τα ΕΒΙΤ που προέρχονται από την κοινοπραξία με την Estee Lauder θα ανακτηθούν πλήρως το β΄ τρίμηνο.
- Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει αποσταλεί στις ΗΠΑ 1 εκατ. μονάδες του αρώματος Mustang.
- Η εταιρία δεν έχει παρατηρήσει επιβράδυνση όσον αφορά στην κατανάλωση στις χώρες της ΝΑ. Ευρώπης (ο ρυθμός ανάπτυξης κυμαίνεται από 10% έως 25% σε ετήσια βάση το β΄ τρίμηνο).
- Επανέλαβε το guidance για το σύνολο της χρήσης 2008.
- Όσον αφορά στις εξαγορές, η διοίκηση θα είναι σε θέση να ανακοινώσει δύο εξαγορές μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v