Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς είδε η Marfin το Q1 των ΓΕΚ, Τέρνα, ΤΕΝΕΡΓ

Στα ισχυρότερα κατασκευαστικά έσοδα αποδίδει την ισχυρότερη των προσδοκιών κερδοφορία των ΓΕΚ και Τέρνα στο α΄ τρίμηνο η Marfin, όπως αναφέρει στο πρωινό της report. "Ουδέτερα" τα αποτελέσματα της Τέρνα Ενεργειακής.

Πώς είδε η Marfin το Q1 των ΓΕΚ, Τέρνα, ΤΕΝΕΡΓ
Στα ισχυρότερα κατασκευαστικά έσοδα αποδίδει την ισχυρότερη των προσδοκιών κερδοφορία των ΓΕΚ και Τέρνα στο α΄ τρίμηνο η Marfin, όπως αναφέρει στο πρωινό της report. "Ουδέτερα" τα αποτελέσματα της Τέρνα Ενεργειακής.

Ειδικότερα για τη ΓΕΚ, η χρηματιστηριακή τονίζει ότι τα κατασκευαστικά περιθώρια υπερέβησαν τις προβλέψεις. Ωστόσο, διατηρεί τις προβλέψεις της για το σύνολο της χρήσης, δεδομένης της μεταβλητότητας της κερδοφορίας από κατασκευές από τρίμηνο σε τρίμηνο.

Ισχυρότερα εμφανίστηκαν και τα μεγέθη του κλάδου real estate λόγω κερδών από την επανεκτίμηση της αξίας ακινήτων. Ευθυγραμισμένα με τις εκτιμήσεις ήταν τα μεγέθη από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και από τη θερμοηλεκτρική ενέργεια, προσθέτει η χρηματιστηριακή.

Για την Τέρνα η Marfin Analysis τονίζει ότι τόσο τα έσοδα όσο και τα κατασκευαστικά περιθώρια υπερέβησαν τις προβλέψεις, διατηρεί ωστόσο τις εκτιμήσεις της για το σύνολο της χρήσης, δεδομένης της μεταβλητότητας της κερδοφορίας από κατασκευές από τρίμηνο σε τρίμηνο.

Αναφορικά με την Τέρνα Ενεργειακή, η Marfin τονίζει ότι τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν στοιχεία τόσο από τον κλάδο των κατασκευών όσο και από αυτόν των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι τα αποτελέσματα είναι "ουδέτερα", ενώ περιμένει επιτάχυνση των εσόδων από αιολικά πάρκα από το τρίτο τρίμηνο και μετά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v