Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Morgan Stanley: Τιμή-στόχος τα 12 ευρώ για ΟΠΑΠ

Τιμή-στόχο τα 12 ευρώ θέτει η Morgan Stanley για τη μετοχή του ΟΠΑΠ σε ανάλυσή της (7/7/2003), δίνοντας σύσταση overweight, και προσθέτει πως δυνατό σημείο για τον ΟΠΑΠ είναι η υψηλή μερισματική απόδοση (7,7%), ενώ στα αρνητικά επισημαίνεται η κυριαρχία του Δημοσίου.

Morgan Stanley: Τιμή-στόχος τα 12 ευρώ για ΟΠΑΠ
Τιμή–στόχο τα 12 ευρώ θέτει η Morgan Stanley για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 7 Ιουλίου 2003, όπου μεταξύ άλλων δίνει τη σύσταση για απόδοση καλύτερη της αγοράς (overweight).

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Morgan Stanley, το μέρισμα το οποίο διένειμε ο ΟΠΑΠ υπερτερεί έναντι πιθανών ρίσκων, ενώ στόχος του Οργανισμού, όπως σημειώνεται, είναι η μέγιστη διανομή μερίσματος, γεγονός το οποίο πιθανότατα δεν θα αλλάξει στο μέλλον, όπως σχολιάζει ο ξένος οίκος.

Η μερισματική απόδοση (7,7%) και η έλλειψη μόχλευσης αποτελούν, σύμφωνα με τη Morgan Stanley, δυνατά σημεία για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, ενώ, όπως τονίζει ο ξένος οίκος, από τους μεγαλύτερους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός είναι η κυριαρχία του Δημοσίου, αν και επισημαίνεται η επικείμενη μείωση της συμμετοχής του τελευταίου στο 50% εν όψει της δεύτερης μετοχοποίησης.

Όπως τονίζει η Morgan Stanley, το Δημόσιο μέσω των μερισμάτων αλλά και των φόρων θα λάβει 276 εκατ. ευρώ (ποσό που αντιστοιχεί σε 0,2% του ΑΕΠ).

Τέλος, όσον αφορά στον κλάδο γενικότερα, η Morgan Stanley τον χαρακτηρίζει ως ”απόδοσης ανάλογης αυτής της αγοράς” (in line), καθώς ο κλάδος αναμένεται να παρουσιάσει προοπτική ανόδου της τάξεως του 18%, με την προϋπόθεση ότι οι τιμές των μετοχών θα φτάσουν στις τιμές–στόχους που έχει ορίσει, τη στιγμή που οι εκτιμήσεις της για το σύνολο της αγοράς προβλέπουν άνοδο 16%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v