Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΗΕ καλεί... ελληνική Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Στην παγκόσμια κοινότητα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, μετέχει πλέον ο ελληνικός θεσμός, μέσω του Οικουμενικού συμφώνου για την Ε.Κ.Ε. 

ΟΗΕ καλεί... ελληνική Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
Σε διεθνή ύδατα πλέει και επισήμως από χθες η Ελληνική Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη που στην Ελλάδα εκπροσωπείται πρωτίστως από το Ελληνικό Δίκτυο για την Ε.Κ.Ε.   

Συγκεκριμένα, την ίδρυση του Ελληνικού Δικτύου Global Compact (Οικουμενικό Σύμφωνο) για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ανακοίνωσαν, ο Επικεφαλής του Global Compact Networks & Global Compact Partnerships κ. Soren Petersen, ο Επικεφαλής του UNDP Programme Management Office στην Αθήνα κ. Giuseppe Belsito και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη κ. Νίκος Αναλυτής, σε πανηγυρική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Μαΐου στο ξενοδοχείο Caravel.

Κεντρικοί ομιλητές της διοργάνωσης ήταν ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης και η Αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων κα Αλεξία Έβερτ.
Κατά την εκδήλωση, ανώτατα στελέχη 50 επιχειρήσεων επέδωσαν επιστολή στον κ. Soren Petersen με την οποία, δεσμεύονται να τηρούν τις δέκα αρχές του Global Compact, κατά την παραγωγική διαδικασία και τις συναλλαγές τους.
 
Το Οικουμενικό Σύμφωνο είναι μία εθελοντική και διεθνής πρωτοβουλία του ΟΗΕ, στο πλαίσιο της οποίας οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν θα πρέπει να λειτουργούν με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και να εφαρμόζουν υπεύθυνες συμπεριφορές και δράσεις. Αποτελείται από δέκα αρχές που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα, τις συνθήκες εργασίας, το περιβάλλον και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Στην προσπάθεια για ευρύτερη διάδοση των αρχών του Global Compact, έχουν δημιουργηθεί εθνικά Δίκτυα σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Στη χώρα μας, ο φορέας που θα συντονίζει τις δραστηριότητες του Ελληνικού Δικτύου Global Compact, θα είναι το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

O Διευθυντής του UNDP Programme Management Office στην Αθήνα κ. Giuseppe Belsito δήλωσε ότι η Ελλάδα, με την ενεργό συμμετοχή του ιδιωτικού της τομέα στη δημιουργία του Ελληνικού Δικτύου Global Compact έδειξε άλλη μια φορά τη δέσμευσή της απέναντι στις αναπτυξιακές και ανθρωπιστικές αρχές του Ο.Η.Ε.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Νίκος Αναλυτής, αναφέρθηκε στην ενεργή συνεργασία του Ελληνικού Δικτύου ΕΚΕ με τον ΟΗΕ και υπογράμμισε τα οφέλη που μπορούν να έχουν οι εταιρίες από την ένταξή τους στο Οικουμενικό Σύμφωνο. Επεσήμανε, δε την σημασία που έχει για την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα η ίδρυση του Ελληνικού Δικτύου Global Compact.

Το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (Δίκτυο Ε.Κ.Ε.), είναι ένα μη κερδοσκοπικό επιχειρηματικό σωματείο που ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2000 από μια ομάδα 3 επιχειρηματικών φορέων και 13 εταιριών. Σήμερα τα μέλη του ανέρχονται σε 113 εταιρίες και 6 επιχειρηματικούς φορείς. Στόχος του είναι η ευρύτερη διάδοση της έννοιας και των καλών πρακτικών της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα. Το Δίκτυο είναι επίσης εθνικός εταίρος του CSR Europe.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v