Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαράντης: Πως σχολιάζουν οι αναλυτές το Q1

Τα μεγέθη που ανακοίνωσε η Σαράντης ευθυγραμμίστηκαν με τις προσδοκίες, αναφέρουν οι αναλυτές, σημειώνοντας ότι επηρεάστηκαν αρνητικά κυρίως από απεργίες στα λιμάνια και τον χρόνο της πασχαλινής εορταστικής περιόδου.

Σαράντης: Πως σχολιάζουν οι αναλυτές το Q1
Τα μεγέθη που ανακοίνωσε η Σαράντης ευθυγραμμίστηκαν με τις προσδοκίες, αναφέρουν οι αναλυτές, σημειώνοντας ότι επηρεάστηκαν αρνητικά κυρίως από τις απεργιακές κινητοποιήσεις στα λιμάνια και τον χρόνο της πασχαλινής εορταστικής περιόδου.

Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το α’ τρίμηνο η Σαράντης ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις σε όλα τα επίπεδα, αναφέρει η Deutsche Bank, η οποία διατηρεί την τιμή στόχο για την μετοχή της εταιρείας στα 17,40 ευρώ καθώς και την σύσταση “buy”.

Μεταξύ άλλων, ο διεθνής οίκος σημειώνει πως τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν από το γεγονός ότι η πασχαλινή εορταστική περίοδος «έπεσε» φέτος στο β’ τρίμηνο (έναντι του α’ τριμήνου πέρυσι), από τις απεργίες στα λιμάνια, το επαναλανσάρισμα του αρώματος STR8 καθώς και από τις δαπάνες marketing.

Η Deutsche Bank θεωρεί ότι η Σαράντης θα μπορέσει να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει για το σύνολο της χρήσης 2008.

Η HSBC από την πλευρά της επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα της Σαράντης ήταν σε γενικές γραμμές «αδύναμα», ωστόσο ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής.

Όπως αναφέρει, τα μεγέθη που ανακοινώθηκαν «αντανακλούν» τις αρνητικές επιπτώσεις από την απεργία στα λιμάνια, τον χρόνο της πασχαλινής εορταστικής περιόδου και το επαναλανσάρισμα του αρώματος STR8.

Εκτιμά πως η ανάκαμψη των λειτουργικών επιδόσεων στις «παλαιές» χώρες, απουσία των προαναφερθέντων αρνητικών παραγόντων, και η βελτίωση των επιδόσεων στις «νέες» αγορές, θα αποτελέσουν βασικούς καταλύτες για την μετοχή βραχυπρόθεσμα, για την οποία δίνει τιμή-στόχο 15 ευρώ και σύσταση “overweight”.

Η Εθνική-Π&Κ αναφέρει ότι διατηρεί το θετικό της outlook για την μετοχή της Σαράντης, σημειώνοντας ωστόσο ότι σχεδιάζει να προχωρήσει σε ορισμένες αναπροσαρμογές στις εκτιμήσεις της, ώστε να υπολογίζονται τόσο τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου όσο και οι τάσεις που διαβλέπει η διοίκηση της εταιρείας και το guidance της.

Σύμφωνα με την χρηματιστηριακή, τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν ευθυγραμμίστηκαν με τις προσδοκίες των επενδυτών, ενώ η «αδυναμία» του α’ τριμήνου αποδόθηκε σε ορισμένους λόγους που είχαν ήδη αναφερθεί από την εταιρεία (απεργία στα λιμάνια, ο χρόνος της πασχαλινής εορταστικής περιόδου, το λανσάρισμα του αρώματος STR8 στο β’ τρίμηνο) . Επισημαίνει πως η προσοχή τώρα θα είναι στραμμένη στα επόμενα τρίμηνα και στο outlook που έχει δοθεί για τη συνέχεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v