Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Θετικό momentum από rebalancing MSCI - ΕΤΕ

Προϋποθέσεις εκδήλωσης θετικού momentum σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα δημιουργεί για το Χ.Α. ο συνδυασμός των καλύτερων σε σχέση με τα αναμενόμενα αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου της Εθνικής και του rebalancing του MSCI.

  • του Χρήστου Κίτσιου
ΧΑ: Θετικό momentum από rebalancing MSCI - ΕΤΕ
Προϋποθέσεις εκδήλωσης βραχυπρόθεσμου ορίζοντα δυναμικής δημιουργεί για το Χ.Α. ο συνδυασμός των καλύτερων σε σχέση με τα αναμενόμενα αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου της Εθνικής και η συγκέντρωση μεγάλου όγκου πράξεων αναδιάρθρωσης μετοχικών θέσεων λόγω rebalancing του MSCI.

Ειδικότερα τα αποτελέσματα της Εθνικής ξεπέρασαν κατά πολύ τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς τα καθαρά κέρδη της στο α΄ τρίμηνο ανήλθαν σε 423 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο κατά 25% σε ετήσια αναπροσαρμοσμένη βάση.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr και του Thomson Financial News προέβλεπαν ότι τα καθαρά κέρδη της τράπεζας για το α΄ τρίμηνο θα εμφανίσουν άνοδο 7,8% σε ετήσια βάση, στα 410 εκατ. ευρώ.

Τα καλά αποτελέσματα α΄ τριμήνου της τράπεζας σύμφωνα με χρηματιστές ενδέχεται να δημιουργήσουν έναν προσωρινό εκρηκτικό συνδυασμό με τις κινήσεις rebalancing που πρέπει να διενεργηθούν έως την προσεχή Παρασκευή.

Ο τίτλος της Εθνικής, όπως συνολικά οι δεικτοβαρείς τραπεζικοί τίτλοι, συγκαταλέγεται στους ευνοημένους των αλλαγών στον MSCI και ως εκ τούτου χρηματιστές αναμένουν ότι το επόμενο διάστημα θα εκδηλωθούν αγορές από παθητικής διαχείρισης funds.

Επιπλέον, τα καλύτερα αποτελέσματα μπορεί να πυροδοτήσουν και αγορές trading με την προσδοκία του όγκου των αγορών που πρέπει να βγουν από τα παθητικής διαχείρισης κεφάλαια από σήμερα έως και την Παρασκευή δίνοντας πιθανώς και μικρές υπερβολές.

Σύμφωνα με τα desks εξυπηρέτησης ξένων των εγχώριων χρηματιστηριακών, κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα από την ανακοίνωση των αλλαγών στους δείκτες MSCI μέχρι και χθες υλοποιήθηκε μόλις το 20% των αναδιαρθρώσεων μετοχικών θέσεων στο Χ.Α.

Ως εκ τούτου από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή αναμένεται αυξημένος όγκος συναλλαγών σε τίτλους που εισήλθαν για πρώτη φορά στους δείκτες (π.χ. MIG) ή στις τράπεζες που αυξάνουν συνολικά τη στάθμισή τους.

Αν οι εκτιμήσεις των εγχώριων χρηματιστηριακών επαληθευτούν και το μεγάλο μέρος των αγορών στις οποίες πρέπει να προχωρήσουν τα παθητικής διαχείρισης funds που ακολουθούν τους δείκτες MSCI εκδηλωθεί από σήμερα και τις επόμενες συνεδριάσεις, τότε στο Χ.Α. σε καθαρά βραχυπρόθεσμο ορίζοντα θα δημιουργηθούν προϋποθέσεις μικρής ανοδικής αντίδρασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v