Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha:Τα έσοδα από τόκους "σήκωσαν" το 3μηνο

Στην επίδοση των εσόδων από τόκους απέδωσαν οι αναλυτές τα υψηλότερα του αναμενομένου αποτελέσματα τριμήνου της Alpha Bank. Πώς υποδέχτηκαν τα αποτελέσματα της τράπεζας 9 κορυφαίοι οίκοι. Τι αλλάζει στις εκτιμήσεις.

Alpha:Τα έσοδα από τόκους σήκωσαν το 3μηνο
Στην επίδοση των εσόδων από τόκους αποδίδουν οι αναλυτές τα υψηλότερα του αναμενομένου αποτελέσματα τριμήνου της Alpha Bank, τα οποία υποδέχονται θετικά.  

Καθησυχαστικά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου η Merrill Lynch, επισημαίνοντας ότι η Alpha Bank ξεπέρασε τις συγκλίνουσες προβλέψεις. Αναφερόμενη στους όγκους τους χαρακτήρισε «ισχυρούς», ενώ έμφαση δίνει και στο καθαρό περιθώριο από τόκους.

Όπως αναφέρει στην έκθεσή της με ημερομηνία 28 Μαΐου, το τρίμηνο της Alpha Bank επιβεβαίωσε τις τάσεις από τη Eurobank και την Πειραιώς. Ο οίκος διατηρεί την τιμή-στόχο των 24,3 ευρώ και τη σύσταση «buy», ενώ αναφέρει ως αγαπημένο του top pick από την ελληνική αγορά την Εθνική Τράπεζα.

Ισχυρά έσοδα από τόκους, καλά κόστη και χαμηλές προβλέψεις επισημαίνονται από τη UBS ως παράγοντες υπερκέρασης των προβλέψεων. Ο οίκος διατηρεί την τιμή-στόχο των 21,9 ευρώ και τη σύσταση «neutral».

Σε μικρή ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεών της για την κερδοφορία του τρέχοντος έτους προχώρησε η Citigroup σε έκθεσή της με χθεσινή ημερομηνία προκειμένου, όπως ανέφερε, να ενσωματώσει τα ελαφρώς καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα. Η τιμή-στόχος είναι στα 27 ευρώ και η σύσταση «buy».

Ο οίκος προχωρά σε αύξηση των προβλέψεών του για τα κέρδη ανά μετοχή κατά 0,9%, χαρακτηρίζοντας καλή την εικόνα των μεγεθών του τριμήνου.

Η Credit Suisse, από την πλευρά της, η οποία χαρακτηρίζει «ισχυρά»  τα μεγέθη που ανακοίνωσε η τράπεζα για το α΄ τρίμηνο, θεωρεί ότι η Alpha Bank προσφέρει μια ελκυστική ισορροπία ανάπτυξης και αποτίμησης.

Σημειώνει ότι η μετοχή της τράπεζας διαπραγματεύεται σε επίπεδο Ρ/Ε 8,6 φορές τα προσαρμοσμένα εκτιμώμενα κέρδη του 2009, ενώ διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση «outperform» και την τιμή-στόχο των 27,5 ευρώ ανά μετοχή.

Οι Έλληνες

Συνολικά καλά κρίνει τα αποτελέσματα της Alpha Bank η HSBC σε ξεχωριστή έκθεσή της, με την ποιότητα της κερδοφορίας να χαρακτηρίζεται ισχυρή και καθοδηγούμενη κυρίως από τα έσοδα από τόκους, τα οποία αντιστάθμισαν πλήρως τα χαμηλότερα έσοδα από συναλλαγές.

Για την ποιότητα του ενεργητικού η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι παραμένει υγιής. Η τιμή-στόχος είναι τα 29 ευρώ και η σύσταση «οverweight».

Τιμή-στόχο τα 24,8 ευρώ διατηρεί η Εθνική P&K σε ξεχωριστή της έκθεση για τα αποτελέσματα της Alpha, με σύσταση «οverweight».

Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει ισχυρά και ανώτερα των προβλέψεων τα αποτελέσματα της τράπεζας, αποδίδοντας την εξέλιξη στα υψηλότερα του αναμενομένου καθαρά έσοδα από τόκους και στις λιγότερες προμήθειες.

Περιθώριο ανόδου 22% βλέπει για τη μετοχή της Alpha η Marfin σε ξεχωριστή έκθεση στην οποία διατηρεί την τιμή – στόχο των 25,2 ευρώ. Η χρηματιστηριακή επαναδιατυπώνει τη σύσταση “buy” δεδομένης της πτώσης που έχει σημειώσει η μετοχή της Alpha.

Χαρακτηρίζει ισχυρά τα αποτελέσματα και υψηλότερα από τις εκτιμήσεις της αγοράς επισημαίνοντας πως η συγκράτηση του κόστους και των προβλέψεων οδήγησε τα οργανικά κέρδη 30,2% υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι και 11% πάνω
από τις εκτιμήσεις της.

Παρά τα ισχυρά αποτελέσματα, η χρηματιστηριακή δεν κάνει ουσιαστικές αλλαγές στις εκτιμήσεις της, θεωρώντας ότι υπάρχει ρίσκο στα περιθώρια καταθέσεων της τράπεζας. Επίσης, σε ό,τι αφορά το κομμάτι των προβλέψεων η Marfin θεωρεί ότι κατά τη διάρκεια του έτους οι προβλέψεις θα ομαλοποιηθούν. Εκτίμηση της χρηματιστηριακής είναι ότι οι επενδυτές θα καλοδεχτούν τα αποτέλεσμα.

Στις διεθνείς δραστηριότητες «βλέπει» η EFG Securities τον κύριο λόγο των ισχυρών αποτελεσμάτων της τράπεζας, τα οποία χαρακτηρίζει «καλά». Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο αυξήθηκε κατά 30 μονάδες βάσης, καθώς σύμφωνα με τη διοίκηση η τράπεζα δεν ακολουθεί ιδιαίτερα επιθετική τιμολογιακή πολιτική.

Στα 27 από 28,7 ευρώ πριν μειώνει την τιμή – στόχο για τη μετοχή της Alpha η Proton σε ξεχωριστή της έκθεση (28/05) διατηρώντας τη σύσταση “neutral”.

H νέα τιμή – στόχος αποδίδεται στις χαμηλότερες εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής για τα καθαρά κέρδη της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v