Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σφακιανάκης: Έργα σε όλη τη χώρα από την Αθωνική

Σχέδια για συγκρότημα κατοικιών και εμπορικών χώρων στο Ναύπλιο θα ανεγείρει η θυγατρική της Σφακιανάκης, Αθωνική Τεχνική, που εξετάζει επίσης έργο ψυχαγωγικού πάρκου στα Ιωάννινα αλλά και έργα σε 11 ακόμη περιοχές.

Σφακιανάκης: Έργα σε όλη τη χώρα από την Αθωνική
Συγκρότημα κατοικιών και εμπορικών χώρων σχεδιάζει να ανεγείρει η εταιρία Αθωνική Τεχνική στο Ναύπλιο, στο οικόπεδο όπου βρισκόταν τα παλιό εργοστάσιο της εταιρίας τροφίμων Κύκνος.

Η Αθωνική Τεχνική, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχουν η Σφακιανάκης ΑΕΒΕ με ποσοστό 49,9% και οι αδελφοί Περτσινίδη με ποσοστό 50,1%, μελετά την ανάπτυξη συγκροτήματος εμβαδού 36.000 τ.μ., το οποίο θα φιλοξενήσει κατοικίες αλλά και εμπορικές χρήσεις, καθώς και χώρους γραφείων. Παρότι ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα, υπολογίζεται ότι είναι δυνατόν οι εργασίες να ξεκινήσουν πριν από το τέλος του έτους.

Η εταιρία Αθωνική Τεχνική αυτήν την εποχή αναπτύσσει σειρά ιδιωτικά έργα στις πόλεις Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Νάουσα, Γιάννενα, Βόλο, Λάρισα, Ξάνθη, Σέρρες, Κοζάνη, στη Ρόδο, στη Χαλκιδική και στην Κέρκυρα.

Μεταξύ άλλων, η εταιρία σχεδιάζει τη δημιουργία εμπορικού και ψυχαγωγικού πάρκου σε εκτός σχεδίου έκταση στην περιοχή Καρδαμίτσια των Ιωαννίνων. Η επένδυση θα είναι ύψους περίπου 40 εκατ. ευρώ, ενώ το εμπορικό πάρκο θα έχει υπερτοπική εμβέλεια.

Χωροθετημένο σε κομβικό σημείο, πλησίον του σημείου τομής της Εγνατίας με την Ιόνια Οδό, το εμπορικό πάρκο φιλοδοξεί να αποτελέσει πόλο έλξης όχι μόνο για κατοίκους του νομού Ιωαννίνων αλλά επιπλέον και για κατοίκους μιας ευρύτερης περιοχής, που οριοθετείται από τους νομούς Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρεβέζης και από μεγάλες περιοχές της Αλβανίας, ενώ θα απευθύνεται και στον τουρισμό (εσωτερικό και διεθνή). Η συγκεκριμένη επένδυση έχει λάβει ήδη την έγκριση της Νομαρχίας Ιωαννίνων.

Η Αθωνική Τεχνική εμφανίζει επίσης πολύ σημαντική δραστηριότητα σε αναστυλωτικά έργα σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ επίσης δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων σε πλωτά -  λιμενικά έργα, σε ενεργειακά αλλά και σε υδραυλικά έργα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v