Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΤΕ: Αδύναμα τα αποτελέσματα, λένε οι αναλυτές

Αδύναμα, όπως αναμένονταν, χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ΑΤΕ, σημειώνοντας πως η συγκράτηση του κόστους και οι χαμηλότερες προβλέψεις δεν "έσωσαν" τελικά την κερδοφορία της.

ΑΤΕ: Αδύναμα τα αποτελέσματα, λένε οι αναλυτές
Αδύναμα, όπως αναμένονταν, χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το α' τρίμηνο η ΑΤΕ, σημειώνοντας πως η συγκράτηση του κόστους και οι χαμηλότερες των εκτιμήσεων προβλέψεις δεν "έσωσαν" τελικά την κερδοφορία της.

Η συγκράτηση του κόστους και οι χαμηλότερες των εκτιμήσεων προβλέψεις δεν κατάφεραν να «σώσουν» την κερδοφορία που ανακοίνωσε η ΑΤΕ Bank, για το α’ τρίμηνο, αναφέρει η Marfin Analysis. Στα «θετικά» του τριμήνου, η χρηματιστηριακή συγκαταλέγει την συνεχιζόμενη αύξηση του μεριδίου αγοράς που έχει η τράπεζα στην λιανική τραπεζική και τα δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και την αύξηση που εμφάνισαν τα spreads σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες δανείων. Τονίζει πάντως πως δεν αναμένει την αγορά να υποδεχθεί θετικά τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν.

Απογοητευτικά χαρακτηρίζει από την πλευρά της η Alpha Finance τα αποτελέσματα της ATE Bank, επισημαίνοντας την εκτίμησή της ότι η αύξηση των προβλέψεων της τράπεζας δεν είναι επαρκής.

Η Εθνική-Π&Κ αναφέρει ότι τα αποτελέσματα ήταν, όπως αναμένονταν, αδύναμα, λόγω των απωλειών από το trading και της συμπίεσης των περιθωρίων, ενώ τα μεγέθη επηρεάστηκαν και από ορισμένα μη επαναλαμβανόμενα στοιχεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v