Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Θετική η υποδοχή του Q1 από αναλυτές

Υψηλότερα των εκτιμήσεων ήταν τα αποτελέσματα α΄ 3μήνου του ΟΠΑΠ κάτι που αποδίδεται  στις πωλήσεις των Στοίχημα και KINO και στη διαχείριση του λειτουργικού κόστους. Τα σχόλια από 'Ελληνες και ξένους αναλυτές.

ΟΠΑΠ: Θετική η υποδοχή του Q1 από αναλυτές
Κατά κοινή ομολογία υψηλότερα των εκτιμήσεων ήταν τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ για το πρώτο τρίμηνο κάτι που αποδίδεται πρωτίστως στις πωλήσεις των Στοίχημα και KINO και εν συνεχεία στη διαχείριση του λειτουργικού κόστους. 

Ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε χθες αποτελέσματα τριμήνου με κέρδη στα 208,5 εκατ. ευρώ καταγράφοντας άνοδο 45,4% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, ενώ οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 19,8%, στα 1,379 δισ. ευρώ. 

Τις βελτιωμένες επιδόσεις των παιχνιδιών, αλλά και τον χειρισμό της διοίκησης σε ό,τι αφορά το λειτουργικό κόστος βλέπει η UBS ως αιτίες για τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα του ΟΠΑΠ στο τρίμηνο. Ο οίκος στην έκθεσή του με ημερομηνία 26 Μαΐου διατηρεί τη σύσταση “Buy” αποδίδοντας τη θετική του στάση στο Momentum που παρουσιάζουν οι πωλήσεις των Στοίχημα και KINO, στο ενισχυμένο δίκτυο πρακτόρων και στην ισχυρή δέσμευση του ομίλου για αναμόρφωση της δομής των λειτουργικών κερδών.

Υψηλότερα των εκτιμήσεων χαρακτηρίζει τα μεγέθη του ΟΠΑΠ η Citigroup σε έκθεση (27/05) τονίζοντας ότι υπήρξε πληθώρα καλών ειδήσεων για τον Οργανισμό. Ο διεθνής οίκος ξεχωρίζει την πορεία του Κino, τις μειωμένες δαπάνες διαφήμισης και προβολής αλλά και τη συμφωνία με τους πράκτορες. Διατηρεί την τιμή – στόχο των 31 ευρώ και τη σύσταση “buy”.

Τα αποτελέσματα-ρεκόρ που ανακοίνωσε για το α’ τρίμηνο ο ΟΠΑΠ ξεπέρασαν τόσο τις εκτιμήσεις της Credit Suisse όσο και το consensus, κυρίως λόγω του χαμηλότερου του αναμενόμενου ποσοστού απόδοσης κερδών του Στοιχήματος στους παίκτες, καθώς και του καλύτερου του αναμενόμενου τζίρου από το Kino και το Στοίχημα, αναφέρει ο διεθνής οίκος, ο οποίος διατηρεί την τιμή-στόχο των 33 ευρώ ανά μετοχή και τη σύσταση “outperform”.

Υψηλότερα των εκτιμήσεων και των προβλέψεών της χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα του οργανισμού και η HSBC αποδίδοντας την εξέλιξη σε υψηλότερες πωλήσεις των δύο μεγαλύτερων παιχνιδιών του, Στοίχημα και KINO.

Αντίστοιχη είναι η άποψη και της Εθνικής P&K που τονίζει ότι τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν στο πάνω όριο των προβλέψεων. Τα αποτελέσματα είναι ισχυρά και θα πρέπει να ευχαριστήσουν την αγορά αναφέρει η χρηματιστηριακή.

Σε ανοδικές αναθεωρήσεις των εκτιμήσεών της θα προχωρήσει η Alpha Finance σε συνέχεια των καλύτερων από τις εκτιμήσεις αποτελεσμάτων, ενώ για «πολύ ισχυρά» και σημαντικά καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα κάνει λόγο η Marfin Analysis. Εκτίμηση της χρηματιστηριακής, που διατηρεί τη σύσταση “buy” είναι πως το χαμηλό payout κατά το α΄ τρίμηνο του 2008 θα επιτρέψει στον ΟΠΑΠ να είναι πολύ ανταγωνιστικός κατά τη διάρκεια του Euro.

Πολύ ικανοποιημένη δηλώνει η Proton Securities με τις επιδόσεις τω δύο κύριων παιχνιδιών του ΟΠΑΠ, καθώς και με τον περιορισμό του λειτουργικού κόστους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v