Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: 8+1 αναλυτές προβλέπουν τα κέρδη Q1

Στα 147 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα κέρδη του ΟΤΕ στο α΄ τρίμηνο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 9 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day και του TFN. Ισχυρά μεγέθη για Cosmote, αδυναμία στη Ρουμανία.  

ΟΤΕ: 8+1 αναλυτές προβλέπουν τα κέρδη Q1
Στα 147 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα κέρδη του ΟΤΕ στο α΄ τρίμηνο, καταγράφοντας άνοδο 4,3%, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις εννέα αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr και του Thomson Financial News.

Προβλέψεις παρείχαν οι Citigroup, Alpha Finance, Dresdner Kleinwort, Eurobank Sec., HSBC, Merrill Lynch, National Sec. - P&K, Piraeus Sec. και Proton.

Tο εύρος των εκτιμήσεων κυμαίνεται από 134 εκατ. έως 168 εκατ. ευρώ, με τους αναλυτές να αποδίδουν την αύξηση στα ισχυρά μεγέθη της Cosmote, που αναμένεται να αντισταθμίσει την αδυναμία στη Ρουμανία και την εγχώρια αγορά σταθερής τηλεφωνίας.

Ο κ. Θοδωρής Ρίτζος, αναλυτής της Εθνικής - Π&Κ προέβλεψε: "Θα δούμε συνέχιση των τάσεων που παρατηρήθηκαν στο δ΄ τρίμηνο. Περιμένω αδυναμία στην εγχώρια αγορά σταθερής τηλεφωνίας, αλλά θετική απόδοση από την Cosmote. Επίσης, περιμένω στάσιμα μεγέθη από τη RomTelecom".

Η κ. Νατάσσα Ρουμάντζη, επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης της Piraeus Sec., προέβλεψε ότι "τα EBITDA ενδέχεται να δεχτούν πλήγμα από τα κόστη εθελουσίας εξόδου σε Ελλάδα και Ρουμανία".

Τα EBITDA προβλέπεται να ανέλθουν στα 545 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση 1%, με τις εκτιμήσεις να κυμαίνονται μεταξύ των 526 εκατ. και των 570 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Βαγγέλης Καρανίκας της HSBC υπογράμμισε: "Γενικά περιμένω ότι τα επαναλαμβανόμενα ενοποιημένα καθαρά κέρδη και τα επαναλαμβανόμενα EBITDA θα είναι οριακά χαμηλότερα σε ετήσια βάση, λόγω της αδυναμίας στην εγχώρια αγορά σταθερής τηλεφωνίας και στη RomTelecom, παρά τα ισχυρά αποτελέσματα από την κινητή τηλεφωνία".

Ο αναλυτής εξήγησε ότι στο α΄ τρίμηνο του 2007 τα EBITDA περιλάμβαναν πρόβλεψη ύψους 22 εκατ. ευρώ σε σχέση με το νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου αλλά και έκτακτα κεφαλαιακά κέρδη 13 εκατ. ευρώ, οπότε τα μεγέθη δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα.

O κ. Βασίλης Ράπτης της Proton σχολίασε: "Περιμένουμε αύξηση των εσόδων κατά 1,8% σε ετήσια βάση, αλλά πτώση 2% στα EBITDA, με ισχυρή παραγωγή πελατών στην κινητή τηλεφωνία και το ADSL στην Ελλάδα, αλλά ήπιο περιορισμό κόστους στην Ελλάδα και αυξημένα κόστη αύξησης της συνδρομητικής βάσης στη Ρουμανία".

Ο αναλυτής πρόσθεσε: "Σαφώς το ενδιαφέρον θα μονοπωλήσουν οι πιθανές λειτουργικές αλλαγές μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Deutsche Telekom».

Οι πωλήσεις του ΟΤΕ εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στο 1,534 δισ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο 1,7%, ενώ το εύρος των προβλέψεων κυμαίνεται από 1,514 έως 1,598 δισ. ευρώ.

Οι περισσότεροι αναλυτές τόνισαν ότι θα αναζητήσουν πληροφορίες για πιθανές συνέργιες από τη συμφωνία με την Deutsche Telekom αλλά και από την απόκτηση του 100% της Cosmote.

O OTE ανακοινώνει αποτελέσματα α΄ τριμήνου την Πέμπτη 29 Μαΐου, πριν από το άνοιγμα της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v