Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Μείωση κερδών στο τρίμηνο "βλέπει" η Proton

Στα 19,5 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 52,44%, αναμένει ότι θα διαμορφωθούν τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ η ProtonBank, σε report της με ημερομηνία 23 Μαΐου 2008, όπου διατηρεί σύσταση “neutral” και τιμή-στόχο τα 32 ευρώ.

ΔΕΗ: Μείωση κερδών στο τρίμηνο βλέπει η Proton
Στα 19,5 εκατ. ευρώ, ήτοι μειωμένα κατά 52,44%, αναμένει ότι θα διαμορφωθούν τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ η ProtonBank, σε report της με ημερομηνία 23 Μαΐου 2008, όπου διατηρεί σύσταση “neutral” και τιμή-στόχο τα 32 ευρώ.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι η ΔΕΗ αναμένεται να εμφανίσει ένα ακόμη αδύναμο τρίμηνο, παρά την σημαντική αύξηση κατά 12,6% στο 1,4 δισ. ευρώ που εκτιμάται ότι θα σημειώσει ο κύκλος εργασιών της εταιρίας λόγω των υψηλότερων τιμών των καυσίμων αλλά και την αύξηση της παραγωγής.

Σύμφωνα με την χρηματιστηριακή, αιτία για τα αδύναμα καθαρά αποτελέσματα της ΔΕΗ είναι το αυξημένο κόστος για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, το οποίο αν δεν υπολογιστεί τότε τα καθαρά κέρδη εκτιμώνται στα 36 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ θα δημοσιεύσει τα αποτελέσματα α’ τριμήνου στις 27 Μαΐου 2008 πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v