Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΕΤΚΑ: Ισχυρό το α' τρίμηνο λέει η Euroxx Sec.

Ισχυρά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα α’ τριμήνου 2008 της ΜΕΤΚΑ, παρά τα χαμηλότερα των προβλέψεων καθαρά κέρδη, η Euroxx Sec. σε έκθεσή της με ημερομηνία 23/5, όπου διατηρεί τιμή-στόχο τα 16 ευρώ και σύσταση “overweight”.

ΜΕΤΚΑ: Ισχυρό το α τρίμηνο λέει η Euroxx Sec.
Ισχυρά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα α’ τριμήνου 2008 της ΜΕΤΚΑ, αν και τα καθαρά κέρδη κινήθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεών της, η Euroxx Securities σε έκθεσή της με ημερομηνία 23 Μαΐου 2008, όπου διατηρεί την τιμή-στόχο στα 16 ευρώ και τη σύσταση “overweight”.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι τα καθαρά κέρδη της εταιρίας ανήλθαν στα 10 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 11,6% έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2007, ωστόσο διαμορφώθηκαν 4,4% χαμηλότερα από τις δικές της προβλέψεις λόγω των υψηλότερων φορολογικών επιβαρύνσεων.

Όσον αφορά στα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι εμφάνισαν σημαντική βελτίωση κατά 16,8% έναντι του α’ τριμήνου του 2007, ενώ ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 87,9 εκατ. ευρώ, 28,8% υψηλότερα του αντίστοιχου διαστήματος του 2007, ξεπερνώντας τις προβλέψεις της.

Η χρηματιστηριακή μάλιστα εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εταιρία θα επιτύχει τους στόχους της για το σύνολο της χρήσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v