Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση euro2day για τα κέρδη Q1 της ΕΛΤΕΧ

Στα 20,8 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα καθαρά κέρδη της Ελληνικής Τεχνοδομικής στο α’ τρίμηνο, εμφανίζοντας άνοδο 29%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 6 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day και του TFΝ.

Δημοσκόπηση euro2day για τα κέρδη Q1 της ΕΛΤΕΧ
Στα 20,8 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα καθαρά κέρδη της Ελληνικής Τεχνοδομικής στο α’ τρίμηνο, εμφανίζοντας άνοδο 29% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 6 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day και του Thomson Financial.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Proton Bank, Piraeus Sec, Eurobank Sec, Marfin Analysis, Alpha Finance, National Sec - P&K.

To εύρος των προβλέψεων κυμαίνεται μεταξύ των 17,3 και 27,8 εκατ. ευρώ.

Οι αναλυτές σημειώνουν ότι τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα με το α’ τρίμηνο του 2007, καθώς η Αττική Οδός ενοποιήθηκε πλήρως για πρώτη φορά το Δεκέμβριο του 2007.

«Η αύξηση στα έσοδα οφείλεται κυρίως στα υψηλότερα κατασκευαστικά έσοδα και την πλήρη ενοποίηση της Αττικής Οδού» σημείωσε ο κ. Γιώργος Μπουλουγάρης, αναλυτής της Εθνικής-Π&Κ.

«Επίσης, βλέπουμε επιβράδυνση στη συμβολή του real estate στα έσοδα και στάσιμη συμβολή από τις πωλήσεις ενέργειας», πρόσθεσε ο κ. Μπουλουγάρης.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Πάνος Παναγιώτου της Proton Bank προβλέπει αύξηση στα έσοδα από τη διαχείριση απορριμμάτων.

Τα έσοδα και η κερδοφορία από τον κλάδο ενέργειας και διαχείρισης απορριμμάτων αναμένεται να αυξηθούν προς τα τέλη του 2008, από τη στιγμή που η μονάδα 81MW που κατασκευάζεται, μπει σε ρυθμούς παραγωγής, σημειώνει ο κ. Παντελής Βουτυράκης της Piraeus Sec.

Τα έσοδα της Ελληνικής Τεχνοδομικής στο α’ τρίμηνο προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 327,7 εκατ. ευρώ σημειώνοντας άνοδο 76%, από 186,2 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ το εύρος των εκτιμήσεων κυμαίνεται μεταξύ των 312,3 και 356,2 εκατ. ευρώ.

Διάφοροι αναλυτές παρατήρησαν ότι θα αναζητήσουν πιθανή ανάκαμψη στα κατασκευαστικά περιθώρια.

Όμως ο κ. Παναγιώτου εξήγησε ότι «τα κατασκευαστικά περιθώρια α’ τριμήνου δεν είναι ενδεικτικά για το σύνολο της ετήσιας χρήσης, καθώς διάφορες συμβάσεις που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη, δεν θα περιλαμβάνονται στα αποτελέσματα».

«Τα κατασκευαστικά περιθώρια αναμένεται να βελτιωθούν μετά το τρίτο τρίμηνο, με βάση την πρόοδο των έργων και την έναρξη μεγάλων αυτοχρηματοδοτούμενων έργων», σημείωσε ο κ. Αντρέας Μπαλάσκας της Marfin Analysis.

Tα EBITDA της Ελληνικής Τεχνοδομικής προβλέπεται να εκτιναχθούν στα 60,5 εκατ. ευρώ από 16,4 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, με το εύρος των εκτιμήσεων να διαμορφώνεται μεταξύ των 55,5 και 63 εκατ. ευρώ.

Τέλος, ο κ. Μπαλάσκας τόνισε ότι θα εξετάσει «πιθανές καθυστερήσεις στο μεγάλο έργο στο Ομάν και στα μεγάλα αυτοχρηματοτοδούμενα έργα».

Η Ελληνική Τεχνοδομική ανακοινώνει αποτελέσματα α’ τριμήνου στα τέλη Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v