Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citibank: Επένδυση σε αφρικανικές μετοχές

Τη δυνατότητα συμμετοχής στη δυναμική ανάπτυξη της αφρικανικής ηπείρου προσφέρει η Citibank με τους νέους Τίτλους Προστατευμένου Κεφαλαίου ML Africa Lions Index Notes σε ευρώ και σε δολάρια ΗΠΑ.

Citibank: Επένδυση σε αφρικανικές μετοχές
Τη δυνατότητα συμμετοχής στη δυναμική ανάπτυξη της αφρικανικής ηπείρου προσφέρει η Citibank με τους νέους Τίτλους Προστατευμένου Κεφαλαίου ML Africa Lions Index Notes σε ευρώ και σε δολάρια ΗΠΑ.

Συνδέονται με την πορεία του πρωτοποριακού δείκτη της Merrill Lynch, Africa Lions, ο οποίος έχει σημαντική έκθεση σε περισσότερες από 15 χώρες της Αφρικής και σε 9 βασικούς τομείς της οικονομίας.

Σημαντικά στοιχεία για την πορεία ανάπτυξης της Αφρικής και των αγορών της αποτελούν ο 4πλασιασμός των άμεσων ξένων επενδύσεων μέσα στα τελευταία 6 χρόνια (από 9,6 δισ. στα 38,8 δισ. δολ. ΗΠΑ), καθώς και οι 66 προσθήκες εταιριών μέσα στα τελευταία 7 χρόνια στα χρηματιστήρια της Υποσαχάριας Αφρικής.

Οι συγκεκριμένοι τίτλοι έχουν διάρκεια 3 ετών, στη λήξη των οποίων η Merrill Lynch & Co. ως εκδότης των προϊόντων παρέχει 100% προστασία κεφαλαίου και το ελάχιστο ποσό επένδυσης είναι 50.000 ευρώ ή 82.000 Δολ. ΗΠΑ. Η απόδοση των τίτλων, οι οποίοι θα διατίθενται από τα καταστήματα της Citibank έως τις 29 Μαΐου 2008, εξαρτάται από το ποσοστό ανόδου της τιμής του δείκτη κατά τη διάρκεια της επένδυσης και μπορεί να φτάσει έως και το 100% της συμμετοχής στην ανατίμηση του δείκτη κατά τη λήξη της επένδυσης υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Εκτός των προηγούμενων τίτλων, για όσους προτιμούν να επενδύουν στις πιο γνωστές αγορές, η Citibank προσφέρει για τον Μάιο

*  Τους Τίτλους Προστατευμένου Κεφαλαίου DJ Europe Stoxx Banks Notes, εάν επιθυμούν να επωφεληθούν από τα σημερινά χαμηλά επίπεδα τιμών των ευρωπαϊκών τραπεζών σε συνδυασμό με τις προοπτικές ανάπτυξής τους.

*  Τους Τίτλους Προστατευμένου Κεφαλαίου FTSE ASE 20 III, εάν θέλουν να επενδύσουν σε σημαντικές ελληνικές μετοχές, αλλά παράλληλα επιθυμούν προστασία του κεφαλαίου τους. 

*  Τους Τίτλους Προστατευμένου Κεφαλαίου S&P 500 Index Notes III, εάν θέλουν να επωφεληθούν από τα τωρινά ελκυστικά επίπεδα της αμερικανικής αγοράς και τις προοπτικές ανόδου της.

Οι τρεις παραπάνω τίτλοι διατίθενται σε ευρώ και σε δολάρια ΗΠΑ, παρέχουν 100% προστασία του κεφαλαίου στη λήξη τους και θα διατίθενται από τα καταστήματα της Citibank έως τις 29 Μαΐου 2008. Το ελάχιστο ποσό επένδυσης για τους δύο πρώτους τίτλους είναι 50.000 ευρώ ή 82.000 δολ. ΗΠΑ και για τον τελευταίο είναι 2.000 ευρώ ή δολ. ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v