Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JP Morgan: "Overweight" για ελληνικές τράπεζες

Τη σύσταση “overweight” για τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο επαναδιατυπώνει η JP Morgan σε έκθεση (23/5) τονίζοντας ότι συνδυάζει καλύτερη ανάπτυξη και ισολογισμούς έναντι των αντίστοιχων ευρωπαϊκών εταιριών.

JP Morgan: Overweight για ελληνικές τράπεζες
Τη σύσταση “overweight” για τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο επαναδιατυπώνει η JP Morgan σε έκθεση (23/5) τονίζοντας ότι συνδυάζει καλύτερη ανάπτυξη και ισολογισμούς έναντι των αντίστοιχων ευρωπαϊκών εταιριών.

Κορυφαίες επιλογές παραμένουν οι Πειραιώς (τιμή-στόχος τα 32 ευρώ, "overweight") και η Κύπρου (τιμή-στόχος τα 15 ευρώ, "overweight").

Για την Εθνική ("overweight") θέτει νέα τιμή-στόχο τα 45 ευρώ, από 52 ευρώ πριν, ενώ για τη Eurobank ("overweight") μειώνει την αποτίμηση στα 30 ευρώ από 33 ευρώ προηγουμένως. O διεθνής οίκος υποβαθμίζει στα 3,3 ευρώ την τιμή-στόχο και τη σύσταση σε "neutral" από "overweight" για την Αγροτική.

Παράληλλα διατηρεί την τιμή-στόχο στα 32 ευρώ για την Alpha Bank με σύσταση "overweight".

Ειδικότερα, η JP Morgan επισημαίνει πως το α΄ τρίμηνο της Τράπεζας Κύπρου θα είναι αδύναμο, προβλέποντας ωστόσο ότι στο μέλλον τα περιθώρια margins της τράπεζας θα βελτιωθούν. Τονίζει επίσης ότι η απόδοση των ιδίων κεφαλαίων θα κινηθεί στο 23,7% το 2008 και στο 25,3% το 2009, ενώ η μερισματική απόδοση θα διαμορφωθεί στο 5,7% το τρέχον έτος.

Αναφορικά με την Πειραιώς επισημαίνει την ελκυστική αποτίμηση δεδομένων των εκτιμήσεων για ισχυρή ανάπτυξη των κερδών ανά μετοχή την περίοδο 2008-09. Σημειώνει ακόμη ότι με βάση το πιο αισιόδοξο σενάριο η αποτίμηση της μετοχής μπορεί να κυμανθεί στο επίπεδο των 43 - 47 ευρώ.

Για την Εθνική επισημαίνει ότι το πολιτικό και οικονομικό ρίσκο παραμένει υψηλό, ενώ αυξάνει τις εκτιμήσεις για το κόστος κεφαλαίου. Εκτιμά ακόμη ότι η απόδοση των ιδίων κεφαλαίων της τράπεζας θα ανέλθει στο 23,4% το τρέχον έτος.

Σε ό,τι αφορά την Αγροτική υπογραμμίζει ότι η αναδιάρθρωση συνεχίζεται και η περαιτέρω μείωση του ποσοστού του Δημοσίου θα δημιουργήσει αξία για τους μετόχους.

"Αναμένουμε η Alpha Βank να καταγράψει ισχυρή πορεία το 2008 και τα καθαρά κέρδη να ανέλθουν στα 879 εκατ. ευρώ", επισημαίνει η JP Morgan, τονίζοντας ότι η τράπεζα διαπραγματεύεται με ελκυστικούς πολλαπλασιαστές αποτίμησης.

Για τη Eurobank τονίζει ότι χτίζει όνομα (brand) στις νέες αγορές και πως διαπραγματεύεται με σημαντικό discount έναντι των αντίστοιχων ευρωπαϊκών εταιριών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v